dissabte, 10 de febrer del 2007

Maragall i Puigcercós, padrins a Arenys

De la mateixa manera que fa uns dies el conseller Ernest Maragall assistia a Arenys a la proclamació de l’alcaldable del PSC, en Ramon Vinyes, aquest divendres va venir el conseller Joan Puigcercós a apadrinar l’alcaldable per ERC, Joaquim Ponsarnau.

L’escenografia ha estat diferent, però la trama força semblant. En les dues ocasions s’ha aprofitat per recordar la trajectòria dels alcaldables, i els motius per declarar-los com a millor opció per a l’alcaldia.
Als dos alcaldables els vaig veure molt il·lusionats, i amb moltes ganes de canviar la manera de governar el municipi d’aquests quatre anys. També s’ha de dir que l’actual govern municipal ha col·locat el llistó molt avall, però tot i així caldrà que demostrin l’habilitat per confeccionar un equip de treball competent, il·lusionat, i amb ganes de servir la ciutadania d’Arenys.
Any rere any, se segueix la mateixa litúrgia, i els ciutadans assistim als actes, amb devoció, i esperant descobrir alguna sorpresa. L’assistència a aquests actes, és una manera de donar suport i coratge a la persona que opta per governar el municipi. La segona ocasió serà a les urnes.
A la primera trobada hi assisteixen els amics i simpatitzants, amb algun infiltrat tafaner, però el que compta és l’assistència i compromís del dia de les eleccions, i aquí s’hi afegeix molta més gent. La capacitat de reunir a tota la gent anònima que els podrà donar suport, és la clau de l’èxit electoral, que no sempre depèn de la persona que es presenta, sinó que hi ha un conjunt de factors que determinen una base més o menys important de fidelització.
M’agradaria més una altra manera de nomenar els nostres representants. Crec que convindria poder avaluar l’eficiència i resultats dels que han governat durant quatre anys, i puntuar-los. Els que suspenguessin no haurien de poder continuar governant. Malauradament, es dóna el cas que, tot i haver-ho fet de manera horrorosa, l’etiqueta del partit on pertanyen, els assegura bona part de l’èxit.
La solució és la incorporació d’un model de llistes obertes, que puguem barrar el pas a persones influents, però incapaços per governar, i puntuar els vilatans i vilatanes, del color que sigui, amb capacitat per fer avançar el nostre municipi. Cal modificar la llei electoral, en benefici de la ciutadania.