dimarts, 6 de febrer del 2007

Arenyautes, comunitat digital

Avui podria parlar del PP o del Poder Judicial, de la recusació al jutge Pérez Tremps... perquè són notícia, però van sent notícia dia rere dia, des de que el PP va perdre les eleccions. Perquè el PP sembla no actuar com un partit democràtic, ja que no accepta les regles del joc, no li fa cap vergonya acompanyar-se de la bandera preconstitucional, i d’un grapat de gent insultant el president de l’Estat, i posant en dubte la seva legitimitat i, a més, es beneficia del conservadorisme i clientalisme del Poder Judicial.
No sé què pot passar si el PP es surt amb la seva i aconsegueix que el Tribunal Constitucional anul·li la voluntat d’un poble, d’un Parlament i del Congrés espanyol, només perquè hi ha uns jutges que són afins a les seves tesis. Amb unes altres paraules, ho deia avui en Màrius Carol, al programa “El club”, de TV3, i he pensat que tenia molta raó: com pot ser que la vida d’un país depengui d’unes persones nomenades a dit?
No en vull parlar més, i ho deixo per un altre dia. Avui vull parlar de la comunitat d’arenyautes que impulsa arenys.org. En aquests moments som 400 veïns subscrits a la xarxa internauta, que tenim l’oportunitat d’escriure la nostra opinió i rebatre la dels altres, però també podem ser passius i només llegir el que escriuen els altres. Això és el més usual.
De tant en tant apareix algun tema que interessa a més d’un, i pot durar uns quants dies. És bo comprovar la diferent manera d’entendre la vida, si més no la vida internauta. Hi ha qui és seriós, d’altres són bromistes, uns que es foten dels altres i altres que es foten d’ells mateixos. Potser, si tinc alguna objecció és en la manca de compromís, sobretot en temes que t’obliguen a arremangar-te i actuar.
Aquests dies s’ha escrit força sobre l’actitud davant les eleccions. Hi ha qui defensa el dret a no votar, i d’altres que ho consideren una deixadesa. Hi he llegit arguments interessants, i d’altres que per ells mateixos cauen, sobretot quan s’utilitza l’insult o la generalització de tòpics sense justificació possible.
Em fa gràcia, o millor dit pena, llegir despotricar insultat a tots els polítics, com si aquests fossin una raça diferent a nosaltres. És cert que tot parlant caus en la temptació de posar barreres, però quan escrius tens l’oportunitat de meditar bé allò que estàs dient. Hi ha declaracions que no s’aguanten i retraten bé els seus propietaris.
No us penseu, però, que la llista d’arenyautes no sigui interessant, sinó que ho és, i no es tracta d’un fòrum qualsevol. La majoria de la gent s’identifica, i això, al meu entendre, li dóna més credibilitat.
Arenyautes, però, no és només una llista d’internautes. També hi ha la secció de blogs, de grups d’informació, tancats i oberts; una galeria d’imatges; un taulell d’anuncis, i de ben segur que anirà eixamplant el camp de treball, al ritme que li doni arenys.org, de qui parlava fa pocs dies.