dijous, 1 de febrer del 2007

Participació i Urbanisme

Aquests darrers dies vaig una mica accelerat i d’això se’n ressent el meu blog. Aquesta tarda he assistit a les JornadesAvaluant la participació ciutadana. Com millorar la qualitat de la democràcia participativa al món local”, organitzades per la Universitat de Barcelona i l’Institut de Govern i Polítiques Públiques, amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.

M’agradaria poder escriure un petit resum del què s’ha dit, perquè ha resultat molt interessant. Demà el matí continuen les jornades, i procuraré trobar un forat durant el cap de setmana, que se’m presenta força atapeït.
Deixeu-me, però que us digui, que parlar de qualitat de la democràcia participativa, és tot un luxe, sobretot quan hi ha municipis, com el nostre, que encara no sabem què és això de la participació, i si algú ha viscut l’experiència, més aviat se n’allunya com d’un mal lleig. Tinc dipositada la meva confiança que al proper mandat municipal, Arenys farà un salt important cap al model participatiu, sense que això signifiqui fer res de l’altre món, sinó simplement un pas a pas.
Arribant a Arenys he anat a la ràdio, perquè avui és dijous, dia de Nocturn. Avui començàvem un nou tema: Urbanisme, amb un punt central i únic: El Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM), que es va aprovar inicialment a finals de desembre i ara es troba en període d’exposició pública i d’entrada d’al·legacions.
Al programa hi ha assistit el regidor d’Urbanisme, l’Agustí Massuet, el doctor en arquitectura i redactor del Pla General d’Urbanisme de l’any 1984, que és el vigent, en Miquel Fané, i l’advocat i expert en temes de planejament, en Ramon Verdaguer. Ha estat un programa molt amè, on s’ha intentat parlar en un to fàcil de seguir, però rigorós. Si no heu tingut l’ocasió d’escoltar-lo, us convido a que ho feu aquest diumenge 4 de febrer, de 10 a 11 de la nit, al 91.2 FM de Ràdio Arenys, o bé per Internet.
Demà la nit, el Grup de Debat i Tertúlia parlarem de “Espectadors o protagonistes?”, i intentarem conèixer quin és el nostre paper davant la pobresa, la fam o la manca d’aigua; davant la destrucció del medi ambient; davant les guerres pel petroli, o el consumisme; davant els canvis... Si ho voleu, ja ho sabeu. Serà demà divendres, a 2/4 de 10 del vespre.