diumenge, 18 de febrer del 2007

El Servei de pediatria del CAP d’Arenys ha de millorar

A la nostra vila s’ha iniciat una recollida de signatures per demanar millores en el servei de pediatria del Centre d’Assistència Primària (CAP). No és d’ara sinó que ja fa molt temps que el servei de pediatria que es dóna a Arenys té problemes. Em consta que el director del CAP n’és conscient i això em fa pensar que la solució ve de més amunt.

Sembla ser que l’especialitat de pediatria té pocs seguidors i això fa que la situació d’Arenys no sigui una excepció. Hi ha, però, qui creu que un metge de medecina general està suficientment preparat per visitar els infants, i que en tot cas s’ha de regular d’alguna manera. És per això que la queixa per no disposar d’un pediatre no tindria massa raó de ser, però si la de millorar-ne el servei.
Segons la notícia que apareix al web de Ràdio Arenys, la substitució de la doctora pediatre del torn de matí, a càrrec d’un metge de medecina general, no és fixa sinó que va canviant, per la qual cosa no hi ha un coneixement previ del pacient, ni la confiança dipositada pels pares. El problema de la tarda, segons la mateixa notícia, és el descontentament dels pares sobre el servei que reben per als seus fills, en aquest cas sí a mans d’un metge pediatre.
Particularment, i atès que tinc dos fills de 9 i 11 anys, us haig de dir que tampoc n’estem contents. Sortosament no ens hem trobat en cap situació greu, ni molt menys denunciable, però la sensació que tens durant i després de la visita mèdica, no és satisfactòria. Encara recordem la pediatra que vàrem tenir els primers anys d’Arenys, i el molt que l’hem trobat a faltar després.
La recollida de signatures és una acció que ha de motivar els responsables sanitaris per trobar una solució que deixi a tothom tranquil. Sóc conscient que avui dia, els pares anem al CAP per qualsevol cosa, i no tenim aquell coneixement dels nostres pares, que trobaven per ells sols el remei, però és important que la població estigui tranquil·la i satisfeta, i en això ens hi hauria d’ajudar l’equip de govern, de qui espero faci algun pas per mirar de trobar solucions a la situació creada.