dimecres, 14 de febrer del 2007

Centres cívics amunt i avall

No ho acabo d’entendre. Potser hauria de llegir millor la notícia, però l’estira i arronsa del govern català sobre la competència dels centres cívics ens deixa a tots en la incògnita de què s’està discutint. Catalunya té experiència en sol·licitar la descentralització de serveis, per fer-los més propers a la gent. Els polítics amb experiència municipal, també fa anys que ho estant reclamant, en aquest cas a l’Estat però també a la Generalitat.

Sembla ser que la visió d’ERC no és la mateixa que la del PSC, la qual cosa no ha d’escandalitzar a ningú, excepte als que busquen tot el dia cinc potes al gat. La meva teoria, potser equivocada, aniria en la línia que apuntava més amunt: ERC no té gaire experiència municipalista, i encara menys en municipis grans. El PSC ha governat durant molts anys els grans municipis, i ha patit l’ofec de les administracions supramunicipals. Serà aquesta la raó de la diferència de criteri a l’hora de determinar qui ha de tenir control dels centres cívics?
També és cert que mentre la Generalitat era en mans de CIU i els grans municipis en mans del PSC, la titularitat d’uns o altres podia ser motiu de baralla política. Ara, en tot cas, la baralla es pot reproduir entre ERC que només està al govern de la Generalitat, i el PSC que és la primera força municipalista.
Tot i així, m’agradaria pensar que només es tracta d’aturar una decisió presa precipitadament, quan ERC acabava de sortir del govern, i que s’estudiarà a fons, de manera que l’usuari: el ciutadà i ciutadana, en rebi el millor servei, i l’administració, en general, ho gestioni de la manera més eficient possible. Aquest ha de ser l’objectiu del govern català.