dissabte, 20 de gener del 2007

Ramon Vinyes, alcaldable pel PSC

Aquesta tarda he assistit a l’acte de proclamació d’en Ramon Vinyes com alcaldable pel PSC d’Arenys de Mar, que ha tingut lloc a El club del Cep, al polígon industrial de Valldegata. Haig de reconèixer que és la primera vegada que hi entrava, i he trobat una nau molt atapeïda de vins i més vins, però també de mobiliari i cartells interessants.
No hi ha una gran cabuda, però l’espai disponible estava ple de gent per observar un documental fotogràfic de moments de la vida d’en Ramon, i escoltar les paraules de dos convidats il·lustres i les del mateix alcaldable.

Les presentacions han anat a càrrec de l’Antònia Ribes, que ha tingut bones paraules per a tots els oradors, essent el primer torn el de la Consol Prados, diputada pel PSC al Parlament de Catalunya. A la Consol vàrem coincidir a l’Ajuntament de Mataró, quan va ser regidora de Joventut, Agermanaments i Solidaritat, primer a les Figueretes i després a Les Esmandies.
El segon orador ha estat el conseller d’Educació, l’Ernest Maragall, més conegut per “el tete”. Tot i el lapsus entre Arenys de Munt i Arenys de Mar, no ha arribat a l’extrem de l’exministre amb Hondures i El Salvador. Maragall i Prados han estat tot el dia voltant pel Maresme, inaugurant una Escola Bressol, a Mataró; posant la primera pedra de l’Institut de Teià, i entrevistant-se amb les Ampa’s d’Arenys de Munt i també d’Arenys de Mar.
En Ramon Vinyes ha llegit un discurs que havia preparat minuciosament, que m’ha agradat, pel contingut i la forma. De totes maneres, també us haig de dir que ho tenia fàcil. Veient com ha funcionat el govern municipal durant aquests quatre anys, hi ha prou elements de crítica i elements a millorar, com per construir un discurs plaent davant d’uns amics entregats.
En Ramon ho ha dit ben clar: avui començava la campanya electoral, aquella campanya que oficialment dura quinze dies, però que en la realitat hi ha qui la comença l’endemà d’unes eleccions (un bon exemple el teniu amb el PP a Espanya).
Avui llegíem la notícia que el VIA formaria candidatura per a les eleccions del mes de maig. Ara falta saber qui en serà el cap de llista, i per tant l’alcaldable. De mica en mica es van coneixent noms, i ja només ens falta saber si Ciudadanos partido de la ciudadania es presentaran a Arenys, i la proclamació de Rubirola com alcaldable per CIU.