dimecres, 10 de gener del 2007

Avui era notícia

Avui llegia les notes de premsa de la Generalitat i m’han cridat l’atenció dues notícies, de les quals us en transcric els titulars, i us deixo el vincle per si us interessa llegir el contingut.

1 - Google i cinc biblioteques catalanes faran accessibles en línia centenars de milers de llibres.

La Biblioteca de Catalunya i quatre biblioteques catalanes més anuncien avui la seva adhesió al Projecte de Biblioteques de Google per a digitalitzar centenars de milers de llibres de domini públic (no subjectes a drets d’autor) i posar-los a disposició de milions de persones a través d’Internet.
La Biblioteca de Catalunya, la biblioteca més gran de Catalunya, actuarà com a coordinadora i interlocutora de les altres quatre biblioteques catalanes que participen en el projecte: la Biblioteca del Monestir de Montserrat, la Biblioteca Pública Episcopal del Seminari de Barcelona, la Biblioteca del Centre Excursionista de Catalunya i la Biblioteca de l’Ateneu Barcelonès.

2- La reforma de l’Institut Català de la Salut aposta per una modernització radical del seu funcionament

La nova llei aprovada pel Govern transforma l’ICS en empresa pública i adequa la seva organització a les necessitats de salut dels ciutadans.
La nova estructura de l’ens serà molt més àgil i permetrà millorar els serveis assistencials, la seva coordinació, i les condicions laborals del seu personal

Del Maresme m’ha cridat l’atenció l’anunci de Lluís Bassat, de la creació d’un museu d’art contemporani a Sant Andreu de Llavaneres, en què parla de fins a 9.000 m2.

D’Arenys llegia al web de Ràdio Arenys que, segons l’Institut Nacional d’Estadística, som la vuitena població del Maresme, en nombre d’habitants (14.016), però no parla del lloc que ocupem econòmicament. Potser és millor així per no quedar malament.