dimecres, 17 de gener del 2007

247 regidors més que el 2003

M’ha fet gràcia llegir la Nota de Premsa de la Generalitat de Catalunya que fa referència al nombre de regidors en què s’incrementarà en les eleccions municipals del mes de maig. Segons diu la notícia, seran 247 regidors corresponents a 102 municipis. En sentit contrari, hi haurà cinc municipis on el nombre de regidors disminuirà, quatre dels quals passaran de 7 a 5 regidors, per la qual cosa l’elecció es farà en llista oberta.
De les dades que s’adjunten a la notícia, m’ha fet gràcia fixar-me en els municipis que deixen de presentar-se en llistes obertes, al passar de 5 a 7 el nombre de regidors a escollir. En total són 11 municipis. Per altra banda n’hi ha cinc més que passen de tenir un Consell obert, a fer l’elecció de cinc regidors, amb llista oberta. Es tracta de Sobremunt, Farrera, Cabanabona, Sales de Lierca i Santa Maria de Miralles, que l’any 2003 estaven per sota dels cent habitants i que ara els han superat.
Només hi ha dues poblacions del Maresme que incrementen el nombre de regidors: Sant Iscle de Vallalta, que passa de 7 a 9, i Sant Vicenç de Montalt, que passen d’11 a 13.
La mateixa nota de premsa parla dels Consells Comarcals que, com ja sabeu, es constitueixen a partir dels resultats electorals municipals. En aquest cas s’incrementa en 14 consellers comarcals, corresponents a l’Anoia (8) i la Garrotxa (6). El total de consellers comarcals serà de 1.032, per una població de més de set milions de persones.
Evidentment, a Arenys no hi ha variació en el nombre de regidors i regidores, però m’imagino que hi haurà canvi de cromos, siguin del mateix partit o no. Dels caps de llista del 2003 es mantenen la majoria, i el canvi es produeix a les llistes del PSC, en què en Santi Fontbona deixarà l’Ajuntament, després d’una bona colla d’anys, i el substituirà en Ramon Vinyes, que també fa uns quants anys que es belluga per l’Ajuntament, amb dues legislatures governant, en dos partits diferents, i aquesta que finalitza, a l’oposició. La incògnita és ICV, que tot fa pensar que es presentarà dins el grup d’independents VIA, de qui es desconeix el nom de la persona que l’encapçalarà.