dimarts, 16 de gener del 2007

Inaugurada l'exposició del POUM i del Pla Especial del Port

Aquest vespre s’ha inaugurat l’exposició del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal i del Pla Especial del Port, aprovats inicialment en el Ple del mes de desembre. Amb la publicació dels acords d’aprovació, al Butlletí Oficial, s’obre el període per consultar el projecte i presentar, si s’escau, les al·legacions oportunes.A la inauguració érem en família, un fet força habitual i que ja no sorprèn a ningú. L’alcalde acompanyat de representant polítics dels grups municipals que varen donar suport al POUM – el PP l’han excusat – ha ressaltat la importància de l’ampli acord a què es va arribar, fent notar que no es tractava d’una simple adhesió per part dels grups de l’oposició, sinó d’un treball conjunt durant molts mesos.
Ha parlat del respecte a les carenes; del creixement sostingut que permet el nou Pla, i de la importància de les vies de connexió. Referint-se al Pla Especial del Port, s’ha felicitat perquè la proposta facilita l’accés al mar, encara que hi quedi la via del tren, i ha comentat la importància de les places d’aparcament que s’hi preveu construir. L'alcalde ha afegit que el planejament no s'acaba aquí, sinó que s'haurà de continuar amb el Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic, el Pla Especial del Casc Antic i el Pla Especial del sòl no urbanitzable.
Deia més amunt, que ens trobàvem en família, i el cert és que he trobat a faltar algun representant d’ICV, de l’extingida entitat Arenys Sostenible, de Salvem Arenys, del VIA i de les associacions de veïns. No sé si es tracta de problemes d’agenda, o bé ha estat una absència volguda. En tot cas, l’alcalde ha recordat que tothom que ho desitgi pot consultar el projecte i si ho considera oportú, presentar-hi al·legacions.
A la tertúlia que el nostre Grup de Debat va organitzar el divendres passat, els dos polítics participants comentaven que encara es podien fer variacions que permetessin un acord més ampli. No crec, però, que s’aconsegueixi aportar cap modificació consensuada de tots els grups, sinó més aviat penso que, en tot cas, s’aprofitarà el període d’exposició pública per entrar-hi alguna al·legació.
Des d’aquí només puc animar-vos a visitar l’exposició, per veure com es reparteix el territori municipal per tipus de zones; els vials de comunicació i el projecte del nostre Port.