dijous, 28 de desembre del 2006

S'aprova inicialment el POUM d'Arenys de Mar

El Ple Municipal d’ahir el vespre va ser dens, com es preveia, però tranquil i afectiu (probablement també efectiu). Per un moment tot feia pensar que govern i oposició eren un de sol, i les petites discrepàncies es manifestaven amb la boca petita, sense ganes de molestar. L’Alcalde va fer un gran elogi de l’actitud i treball dels grups d’ERC i PSC, la qual cosa va provocar la gelosia d’ICV, que també es volia sumar al carro.
M’he adonat, darrerament, que el fet d’escriure sobre Arenys, fa que gent amb qui no tinc relació, em parin per fer-me conèixer els problemes que tenen amb l’administració local, o comentaris sobre com veuen el funcionament d’Arenys. Aquest matí, he anat un moment a la Riera i m’han parat dues persones, en pocs minuts de diferència, per exposar-me el seu pessimisme sobre el funcionament del govern municipal, i també de l’oposició. Se’m queixaven sobretot de la manca d’activitat econòmica, de no haver-se fet res pel Mercat, ni tenir clar el tema dels equipaments públics, i de mica en mica anaven sortint temes. Les dues converses arribaven a les mateixes conclusions. Jo recordava el Ple d’ahir i només se m’acudia pensar que era una llàstima que tanta sintonia entre govern i oposició fos a la baixa, és a dir, per no fer gaire res per endreçar el poble, atendre millor la ciutadania (em comentaven que no rebien resposta d’escrits presentats al Registre Municipal)...
Ahir es va aprovar l’adjudicació, a la Societat Coral l’Esperança, de la gestió del Teatre Principal; es modificava la contractació per a l’Escola Bressol, arran de l’ampliació d’aquest any; s’aprovava la plantilla i la relació de llocs de treball de l’Ajuntament (cal recordar que l’any passat es va crear la plaça de cap de recursos humans, però encara no han tingut temps d’ocupar-la!); s’aprovava inicialment el Pressupost 2007, el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal i el Pla Especial del Port... tot va anar transcorreguent sense massa problemes, sinó a base de felicitacions i autofelicitacions. Tot molt acaramel·lat!
Tot això passava cinc mesos justos abans de les eleccions municipals, on aquests mateixos grups ens diran pestes dels altres i ens faran creure que són els millors per gestionar el nostre poble. Ho he dit mil vegades, i la gent em dóna la raó, Arenys està perdent pistonada en molts aspectes, i res fa preveure que algú ho vulgui i pugui millorar. Com he dit altres vegades (ara penso en els comentaris d’en Marc Soler), tant de bo m’equivoqui, i hi hagi gent capaç de donar-hi la volta. Si el meu pessimisme serveix per engrescar algú, ho donaré per ben pagat.
L’alcalde anunciava l’exposició del POUM aprovat inicialment, perquè el puguem consultar i, si fa el cas, presentar-hi al·legacions. Confio que serà així i que tindrem temps suficient per poder-lo examinar. Es tracta del futur d’Arenys de Mar.

2 comentaris:

Ramon Vinyes ha dit...

No tinc intenció de dir pestes dels altres quan arribin les eleccions (de fet ja hi són aquí). Ja se sap el que pot donar cadascú. Més aviat serà qüestió de proposar i demanar la confiança. Coincideixo en què hi ha una visió global de pesimisme, però una manera de lluitar-hi és treballar i fer-ho ben fet. I no em reca dir que el POUM, el Pla del Port i el Principal són fites importants que marcaran el futur d'Arenys i d'una manera positiva. No pensaràs que el millor era no haver-hi invertit temps en aquests temes ni haver aribat a acords?

Anònim ha dit...

És una pràctica habitual, massa estesa pel meu gust, criticar govern i oposició dins el mateix "paquet". Penso que això és així perquè si critiques només el govern, t'estàs aliniant amb un dels colors polítics de l'oposició. I això incomoda a molts. Disparar contra tot el que es mou, és més fàcil, però infinitament menys just. Potser a molts els hauria agradat un "ball de bastons" com a darrer ple de l'any. Penso que de "ball de bastons" ja n'hi ha hagut prou en aquest mandat. I és curiós que sense necessitat que l'oposició hi fos present. No és incompatible negociar i buscar acords polítics (el que s'ha fet amb els grans temes aprovats divendres) amb marcar distàncies de cara a presentar el projecte polític per al mandat 2007-2011. No sé amb quina intensitat els partits es diran les coses. Desitjo que amb la intensitat i contundència necessàries dins d'un marc de respecte als adversaris.