diumenge, 3 de desembre del 2006

En defensa de l’Estat espanyol

Avui sortien a la premsa les propostes de modificació de la Constitució espanyola, que fa el PP per tal de protegir l’Estat davant les autonomies. Penso que és bo que ens ho concretin perquè d’aquesta manera evitem malentesos. També és bo perquè alguns catalans més que d’altres, valorin el fet que en aquests moments el govern espanyol és del PSOE, que disposa de majoria simple al Congrés de Diputats de Madrid, i que les alternatives a Espanya passen per aconseguir la majoria absoluta, o bé que governi el PP. Dues situacions que de ben segur canviarien el to polític que es viu ara.

No ens oblidem que és més fàcil desacreditar que no pas fer lluir els altres, sobretot si s’utilitzen maneres populistes i demagogues. És per això que convé sempre evitar donar motius perquè els nostres adversaris ens posin a parir, i això a vegades, des de posicions radicals, no es veu prou, no tant perquè no puguin existir sinó perquè cal jugar amb estratègia i no improvisar res sense haver previst totes les conseqüències de les nostres accions.

Caldrà seguir de prop els efectes d’aquesta presentació en societat, dels catorze punts que el PP vol modificar, perquè d’aconseguir-ho ja ens podem començar a oblidar de qualsevol altra reforma de l’Estatut, a no ser que sigui per retallar-lo. Ni dret d’autodeterminació, ni capacitat financera ni política... cal tenir-ho en compte!