dissabte, 30 de desembre del 2006

Saddam Hussein penjat

Avui llegia l’escrit de Tahar Ben Jelloun, a la Vanguardia, que titulava “De Pinochet a Husein: la política sin moral”. Us haig de dir que no sempre estic d’acord amb l’opinió d’aquest escriptor, però avui el tema escollit era fàcil d’entendre’s. Parla de Pinochet a Xile i d’en Duvalier a Haití, però en podia citar algun altre de més proper. S’ha de dir que l’article ha aparegut avui a la premsa escrita i per tant l’autor no coneixia l’execució de Saddam Hussein.

En un moment de l’article parla de la mort de Pinochet i diu: “No es la primera figura política en cometer impunemente crímenes contra la humanidad que abandona este mundo rodeado de su familia, como si se tratara de un buen hombre que hubiera luchado toda su vida por sacar adelante a su familia. La verdad es que muchos dictadores - en todas las épocas y partes del mundo- que han muerto en un lecho de plumas.”
I acaba l’article dient: “Hemos asistido ahora al juicio a Sadam Husein que el propio Estados Unidos ha promovido en Iraq. Si Sadam merece ampliamente ser juzgado por sus numerosos crímenes, ¿por qué Estados Unidos no hizo nada para posibilitar el juicio de su amigo Pinochet? Dos pesos, dos medidas. Una moral de geometría variable. Esta actitud priva de toda credibilidad a la política del país más poderoso del mundo y, sobre todo, da mal ejemplo a quienes le secundan.”
Estic en contra de la pena de mort, i per això no estic content amb l’execució del dictador Saddam Hussein. Considero que hi ha suficients càstigs aplicables sense necessitat de matar a ningú. Crec que avui és un dia trist per als que defensem el dret a la vida i rebutgem la pena de mort.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

El que diu l'escriptor és quelcom evident. Curiosament però, sovint sembla caldre que algú ens ho recordi.
Comparteixo la seva opinió pel que fa a la pena de mort.

Anònim ha dit...

Comparteixo les principals opinions presents a l'escrit: 1) massa dictadors arriben al final dels seus dies com si haguessin estat ciutadans exemplars, 2) a molts països del primer món, no només als EUA, hi ha diverses mesures de justícia i solidaritat, envers altres pobles, 3) la pena de mort no és el camí cap a enlloc.

Salut i bona entrada d'any.