dijous, 21 de desembre del 2006

El futur del Xifré

Avui ERC ens enviava una segona tramesa de “Prioritats 2007” on, entre altres coses, parlava del fracàs del procés participatiu del Xifré, i insistia en la seva idea inicial de traslladar-hi l’Ajuntament.
Fins ara, em negava a pensar que el procés havia fracassat, amb la idea que l’Ajuntament, amb la regidora de Participació Ciutadana al capdavant, hi continuava treballant, d’acord amb les conclusions que ens varen fer arribar el mes de desembre de 2005.
Una primera conclusió era que “l’Ajuntament realitzaria un estudi sobre l’ús coherent i global dels equipaments disponibles”. També es deia que calia “elaborar un pre-projecte – amb alguna variant – que parteixi de la proposta menys valorada, la de l’alberg, compatible amb una residència per a mitjanes i llargues estades d’estudiants, investigadors, artistes..., compatible amb un menjador social, compatible amb un centre de formació i recerca..., i fins i tot amb una sala d’exposicions. En definitiva, un centre amb atractiu cap a l’exterior”. En total 9 punts de conclusió.
És per això que entenia que l’Ajuntament treballava un pla d’equipaments, i valorava els resultats del procés participatiu en què es demanava als arenyencs quin ús preferien per al Xifré. Un procés pel qual l’Ajuntament va rebre 8.000 euros de subvenció de les administracions supramunicipals.
Si ERC diuen que ha fracassat, deu ser veritat i, per tant, s’hauran llençat 8.000 euros (que sumats als euros destinats al Pla d’Acció Cultural, ja en fan una pila!), i s’haurà perdut una bona oportunitat de convèncer als més incrèduls, que la participació ciutadana és important pel creixement polític i social d’una comunitat. Si resulta certa l’afirmació d’ERC, quedarà demostrada, una vegada més, la incapacitat de governar dels nostres representants municipals.