dimarts, 19 de desembre del 2006

L'incompliment sistemàtic de les promeses

A ningú li ve de nou que es parli d’incompliment de promeses, sobretot quan ens referim a política. A Arenys de Mar ho tenim molt clar, perquè ho hem viscut des de sempre, encara que en aquests moments els nostres governants s’hagin passat de rosca.
M’imagino que ja n’he parlat en alguna altra ocasió, però no és culpa meva sinó de la manca d’iniciativa i sobretot de paraula pels compromisos assumits pels nostres governants. Ja no es tracta de recordar les promeses electorals de CIU en Cultura, l’any 2003; ni del compromís que el regidor de Cultura i l’Alcalde varen assumir en una xerrada sobre cultura, l’any 2004, on hi van assistir com a oients; ni tampoc recordar que ara deu fer uns vint-i-dos mesos que es va iniciar un Pla d’Acció Cultural, que tenia una durada prevista de sis mesos, i que encara no tenim resultats; tampoc cal criticar la manca de programa cultural de la regidoria i del govern en general... tan sols fixem-nos en la poca credibilitat que es mereixen per l’incompliment sistemàtic de les seves promeses.
Podem acceptar que l’actual govern no té programa cultural a mitjà termini, i que es limita a reproduir les festes de sempre, amb alguna novetat que no és capaç d’encaixar al trencaclosques cultural de la nostra vila. El que no es pot acceptar és la mentida, l’oportunisme, el governar per governar, sense criteris i amb moltes contradiccions.
Aquest és el programa de govern, en cultura, que hem hagut de patir durant els quatre anys de la legislatura. El pitjor de tot és que puguin venir quatre anys més d’empobriment cultural.
Es comentava, arran dels casos de corrupció a l’administració municipal per temes d’urbanisme, de passar les competències a la comunitat autònoma o l’estat. Arenys, si tot continua igual, potser seria interessant de traspassar-los les competències en cultura, per veure si d’aquesta manera hi sortim guanyant.