dilluns, 18 de desembre del 2006

Autodeterminació sí, però per a tothom!

La setmana passada els diaris ens informaven que el Tribunal Suprem havia desestimat el recurs presentat per l’Ajuntament de Caldes d’Estrac, per annexionar terrenys d’Arenys de Mar i també de Sant Vicenç de Montalt, i per tant ratificava la resolució emesa pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, l’any 2004.
L’alcalde d’Arenys i tot l’equip de govern estan contents per la decisió presa, i m’imagino que la majoria d’arenyencs pensen el mateix. També els que defensen el dret d’autodeterminació per a Catalunya.
Per què ho dic això? Doncs no sé si ho vaig llegir malament, però sembla ser que els veïns afectats, és a dir, els que habiten en el territori en litigi, preferirien pertànyer a Caldes d’Estrac, ja que hi tindrien els serveis molt més a prop. Una motivació ben lògica i defensable. La qüestió que em faig és si se’ls ha demanat l’opinió. No creieu que es podria plantejar un acte d’autodeterminació, per decidir on volen pertànyer?
Com arenyenc, estic content que l’Hispània o la Torre dels Encantats, per posar dos exemples, continuïn pertanyent a la meva vila, però si vull ser coherent amb els principis que defenso, hauria de defensar el dret d’autodeterminació dels veïns afectats i acceptar el resultat.
Precisament ahir vaig ser a Caldes d’Estrac per escoltar el Cor Geriona Infantil, que dirigeix en Jordi Lluch. Durant el concert, el Cor infantil de l’Escola de Música d’Arenys va col·laborar en dues cançons. El cor d’Arenys ha estat creat aquest mes de setembre, i s’estrenava, al costat d’un gran cor gironí. En Jordi Lluch aconsegueix filigranes amb el seu treball, potenciant la bellesa de les veus dels seus i seves cantaires. No va ser un concert qualsevol, sinó que hi havia qualitat sonora i artística, fent lluir el gust musical del director.
Sortint del concert vàrem poder gaudir de belles raconades del casc antic de Caldes. Quan circules per la carretera Nacional II, no t’imagines que valgui la pena fer-hi una parada. A Caldes la carretera el va ben malmetre, però al voltant de l’església parroquial dóna gust de passejar-hi. A Arenys, amb més potencial, però atacat per l’incivisme, cada vegada és més difícil trobar raconades plaents. Llavors pensava... vols dir que els veïns de vora mar, no preferirien Caldes a Arenys de Mar? De què en treuen de continuar vinculats a Sinera?