dilluns, 29 de febrer del 2016

El referèndum català és el gran problema d'Espanya

L'afirmació del títol d'aquest escrit pot interpretar-se com una burla, una ridiculesa o realment patètica. Si aquest referèndum és el gran problema d'Espanya vol dir que l'Estat no funciona i els seus responsables polítics encara menys.
Pablo Iglesias hi condiciona el pacte, Pedro Sánchez es decanta per C's, i Rajoy veu en el pacte PSOE-C's una manera d'avalar el referèndum de Catalunya. Algú em pot explicar on és la trampa Estan parlant del mateix?
Deixar votar els catalans, els que volen la independència i els que no la desitgen, és el gran problema d'Espanya. No ho és l'atur, ni la crisi econòmica, ni ho són les retallades en salut, ni els desnonaments, ni la precarietat laboral, ni... El gran problema és la mania d'uns quants catalans en voler decidir el nostre futur.
És evident que no hi ha cap manual de democràcia que pugui explicar la contradicció que sorgeix quan s'afirma que votar no és democràtic. Utilitzar la immobilitat de les lleis per demonitzar el dret a decidir sí que és democràtic?
Resulta, doncs, que si no hi ha govern a Espanya és per culpa del referèndum català. Ja té nassos la cosa!