dimarts, 2 de febrer de 2016

Recursos humans a canvi del Pressupost

El rei ha encarregat a Pedro Sánchez la formació de govern, després que Rajoy no disposés de suport suficient per poder ser elegit. L'alternativa del rei tampoc no és gens clara. Les possibilitats que el líder del PSOE aconsegueixi els vots necessaris són encara menors que les de Rajoy, o en tot cas necessita més filigranes.
He llegit que Iceta, en nom del PSC, animava Pedro Sánchez a aconseguir l'objectiu de formar govern i, tot i que semblaria la cosa més normal del món, resulta un xic insòlit tenint en compte els enemics que té dins de les files socialistes. Aquesta divisió interna no li és favorable i li dificulta les possibilitats d'arribar a la Moncloa.
Entretant, a la nostra vila continua el diàleg entre el govern municipal i el PSC per aconseguir la seva abstenció en la votació del pressupost, comptant que les CUP es mantindran en la seva posició. He llegit que una de les condicions que exigeix el PSC local és la de millorar l'Àrea de Recursos Humans, la qual cosa no acabo d'entendre en què consisteix.
Segur que algun dels regidors, que sé que em llegeixen, potser m'ho podrà aclarir. Em consta que durant tot el mandat anterior, l'Àrea o el Servei de Recursos Humans va ser motiu de polèmica i, pel que sembla, la cosa continua. En principi, potser no caldria parlar-ne, però quan veus que és una de les condicions perquè el govern pugui aprovar el pressupost, potser sí que els vilatans hauríem de saber de què es tracta, que sigui tan prioritari.
Des de fora entenem millor tot el treball per millorar la neteja i l'arranjament dels carrers, rials i clavegueram, perquè ho podem palpar i, sobretot, perquè portem massa anys parlant del mateix sense aconseguir res. Si parlem tant de transparència, ens hi poden ajudar els mitjans de comunicació local? i els mateixos regidors? 
Ara entraria a parlar de la transparència i de la manca de resposta de l'equip de govern a moltes consultes, però ho deixarem per a un altre dia.