dijous, 4 de febrer del 2016

Un mes per aconseguir la nominació

Com que tenim els partits polítics entretinguts, ens dediquem a estudiar enquestes per fer-ho tot plegat una mica més emocionant. Què passaria si tornéssim a votar? doncs que el partit polític de la corrupció més impressionant de la història de la democràcia espanyola tornaria a guanyar. Sorpresa? No.
Continuem comprovant que ser corrupte, en política, no és motiu de càstig i d'això se n'ha beneficiat des de fa temps el PP espanyol. Les dades que dóna l'enquesta del CIS fa que els quatre partits polítics més votats el mes de desembre passat tinguin unes petites fluctuacions, essent a la baixa les del PSOE i C's, i millorant lleugerament els altres dos.
I a Catalunya practiquem el joc del gat i la rata. El Parlament registre lleis i Madrid s'ho mira d'esquitllada i prepara el recurs. No sé si aquesta serà la tònica general d'aquests suposats 18 mesos. Penso que ens ho hem d'agafar en calma, i aquells que no formem part del grup de persones que prenen les decisions, en un sentit o l'altre, anar-ho observant, també d'esquitllada, i agafant-ho com a tema de debat durant l'esmorzar de la feina.
Més que tot per procurar-nos una vida saludable, sense ensurts ni crisis nervioses, ni tensió innecessària. Caldrà veure si els nostres polítics tindran suficient resistència. És com el joc d'estirar la corda, molt propers a la frontera i relliscant malgrat la sequera.
Pedro Sánchez ha demanat un mes per poder aconseguir l'acord que li permeti ser el nou president del govern espanyol. Ah! també vol que Rajoy li consulti cada moviment que pensi fer respecte als insensats catalans.