dijous, 18 de febrer de 2016

Els arenyencs ens mereixem una explicació

Com no podia ser d'una altra manera, els grups municipals de l'oposició a l'ajuntament d'Arenys de Mar s'han manifestat davant la notícia de la dimissió com a membre del govern de la regidora del PP, Belen Quintero, però sobretot per les acusacions de gestió estranya per part del govern municipal, culpant directament el tinent d'alcalde Xavier Masgrau.
Ahir, en el meu post, demanava als grups de l'oposició si en el cas de confirmar-se les acusacions de la regidora del PP no havien de dir res al respecte, sobretot aquelles formacions que amb la seva abstenció permetien l'aprovació del Pressupost de 2016.
Per a bé de la nostra vila cal esperar que tot tingui una explicació, però en el cas que siguin certes les acusacions, s'haurà d'exigir responsabilitats i fins i tot la dimissió del regidor que ha actuat il·legalment.
La situació és desagradable, perquè en res ens beneficia, ens agradi més o menys l'equip de govern actual. En una població de les dimensions de la nostra vila caldria esperar més harmonia i treball conjunt. La nostra vila fa anys que viu un retrocés econòmic i social que no es compensa amb les pinzellades culturals que ens poden satisfer. Els nostres representants polítics han de treballar plegats per aconseguir frenar aquesta tendència i trobar la manera de recuperar la capitalitat que Arenys tenia entre les poblacions del voltant.
L'ajuntament d'Arenys, a diferència de la majoria de poblacions, no té un dèficit perillós, i disposa de recursos suficients per invertir, però ho ha de fer amb encert. És per això que em preocupa tant quan veig que els temes que centren l'atenció són el cobriment d'una pista esportiva o el trasllat de la biblioteca municipal, sense que això vulgui dir que no ho consideri important, però probablement avui no és prioritari. 
Ara toca resoldre el nyap que ens ha mostrat la regidora Quintero, i després, des de l'oposició o el govern, treballat plegats per reconduir la gestió pública, deixant de banda els brindis al sol, les actuacions populistes i l'engany a la població, atacant directament els problemes reals que tenim avui a la vila.