dijous, 31 de gener del 2013

M'hauria agradat una altra posició del PSC arenyenc

Quan m'han dit que el grup municipal del PSC d'Arenys de Mar s'havia abstingut en la votació de la moció sobiranista al Ple d'ahir dimecres, he pensat que havien estat força valents, vist el panorama actual a la casa socialista. Que potser podien haver anat una mica més enllà, si giraven la vista cap a Girona. Després, el que m'ha desil·lusionat ha estat conèixer l'explicació del vot.
Segons he llegit, el PSC va abstenir-se perquè el tema no era de competència municipal. No podien haver trobat una excusa millor? Sempre que s'han presentat mocions de temes sense competències municipals, s'han abstingut? O bé... A partir d'ara només votaran en temes en què es tingui competència?
Ben pensat... potser hauria preferit que haguessin votat en contra, i ho haguessin argumentat i defensat amb coherència. Valoro les persones que donen la cara, encara que això signifiqui guanyar-se enemics. Rentar-se les mans tot mentint és la pitjor manera d'afrontar els compromisos, i venint de persones que estimo, em sap greu.
Probablement em posaria d'acord amb qui defensés que al Ple municipal només hi anessin temes de competència municipal, però caldria mantenir aquest principi i no deixar cap escletxa. Com que això és impensable, s'han de buscar millors arguments.
Jo hauria votat favorablement, sigui o no la millor opció, però mai negaré el dret a decidir. Els meus amics, considero que es varen equivocar.