dimecres, 30 de gener del 2013

Pactes estrambòtics entre partits antagònics

Sembla ser que CIU podria anunciar demà el trencament del pacte de govern amb el PP a la Diputació de Barcelona. El pacte entre aquests dos partits polítics va començar a qüestionar-se a les diferents administracions, paral·lelament als episodis i manifestacions sobiranistes i a la reacció del PP, amb una voluntat de venjar-se de l'atreviment del president català de qüestionar la unitat d'Espanya.
La decisió de CIU de la Diputació de Barcelona pot ser imitada als ajuntaments de Castelldefels i Reus, i qui sap si no anima els partits de l'oposició de l'ajuntament de Badalona, per presentar una moció de censura a l'alcalde del PP, Albiol.
És complicat fer una anàlisi de l'actitud de les diferents agrupacions i equips d'un mateix partit polític, i és fàcil de jutjar-ho de manera simplista, quan hi ha molts factors condicionants. Jo podria pensar que el pacte de govern a l'ajuntament d'Arenys de Mar és anormal i incoherent, però si coneixes les persones, del govern i de l'oposició, ja no t'estranya tant.
Sóc dels que penso que en un ajuntament s'hi ha d'anar més a fer gestió que política, sense oblidar que gestionant prioritzes i esculls, i per tant descartes, i certament aquestes decisions no són casuals, sinó que al darrere hi ha una concepció de la societat que no queda al marge de la política. És per això que no ens ha d'estranyar pactes de govern municipal entre partits antagònics, però tampoc que en molts moments aquests pactes grinyolin. La pràctica de presentar mocions al Ple sobre temes que l'ajuntament no en té competències, fa necessari que es doni llibertat de vot, i això se'm va permetre durant el darrer mandat, per part del meu grup municipal. Un grup que, en aquests moments, desconec què ha votat en la moció presentada al Ple d'aquesta nit, per ERC, sobre la declaració sobiranista que es va aprovar la setmana passada al Parlament català.