dijous, 17 de gener del 2013

La societat que entre tots construïm

La notícia del dia, encara amb dades per conèixer, és el resultat de l'operació policial per resoldre l'assalt a una planta de gas a Algèria i el segrest d'uns 600 treballadors. Segons hem pogut llegir, estaríem parlant d'una trentena de segrestats i uns onze segrestadors que haurien mort. Desconec si hi havia més segrestadors i què ha passat amb ells.
Avui em nego a parlar dels polítics espanyols, que cada vegada són més patètics, però també perillosos, ni tampoc dels polítics catalans i els avenços en el pacte per a la declaració sobiranista del dia 23 al Parlament. D'alguna manera també són patètics, encara que en aquest cas no són perillosos, en tot cas passerells.
Avui faig referència a la degradació de la nostra societat, amb més crims, robatoris i intimidacions, sense que es vegi la manera de posar-hi solució. Parlava dels morts a Algèria, però més a prop continuen entrant a masies rurals i agredint i robant als seus propietaris, maten empresaris al mig del carrer. Persones a l'atur, amb dificultats per menjar, remenen els contenidors per trobar alguna cosa per vendre, carrers bruts, portes tancades, famílies desnonades, estafes bancàries...
Quin futur ens espera? ERC, que té tan clara la independència, té clar quin model de país vol per a Catalunya? i CIU? i el PSC, que ens parla del federalisme, quin model de país ens promet? Les retallades ens han fet molt mal. Ens diuen que havíem allargat més el braç que la màniga, però no tothom. Hi ha famílies que sempre han tingut cura de no gastar més del compte, i ara tampoc se'n surten. Avui penso en tot allò que hem fet malament per arribar on som. Els polítics tenen molta part de culpa, però nosaltres també en som responsables. És molt fàcil acusar els altres, i convèncer-nos que nosaltres ho hem fet bé.