dimecres, 21 de novembre del 2012

Polítics sense dignitat

En política també s'ha de preservar la dignitat i en canvi estem farts de veure polítics que l'han perdut. Podríem elaborar llargues llistes, però aquests dies els que tenim més presents són els que participen en la campanya difamatòria contra Catalunya. Ministres com Cristóbal Montoro o Fernández Díaz, han perdut credibilitat, però sobretot la dignitat.
Amb el famós esborrany presentat pel diari El Mundo, el paper que ha jugat el ministre de l'Interior és ridícul i patètic. Ho vaig dir ja fa molts mesos que el càrrec li venia gros. Tots tenim els nostres límits, que hem de conèixer i treballar per eixamplar-los, però no els podem ignorar, perquè llavors és quan fem el ridícul. El ministre Fernández Díaz l'està fent i provoca vergonya aliena.
El cas del ministre Montoro és diferent. En aquest cas l'hauríem de considerar un mal educat, amb ironia burlesca i prepotent, però que estic segur que li arribarà el dia que s'haurà d'empassar la bilis. El seu odi vers qui pensa diferent és tal, que li és impossible comportar-se com a persona respectable. M'imagino que és una debilitat, però confesso que no el puc veure i encara menys escoltar, sense que em vingui una basca. Em supera i haig de fer un esforç per calmar-me.
La campanya electoral que estem vivint ens deixarà un record amargant. Tota la merda que el PP i bona part del PSOE ens estan escampant, per incapacitat dialèctica i negociadora, deixa un tuf que no se'n va fàcilment. Caldrà començar a pensar en el dia 26 de novembre. Estem en una cursa que no podem abandonar. Hem de demostrar la nostra capacitat de resistència i defensar els nostres principis, els nostres drets i objectius.
La possibilitat d'exercir el dret a decidir ha de ser el principal objectiu d'aquests dies. Qui no ho defensi, no es mereix ser votat. Deixeu-me que incorpori el PSC a la llista perquè, malgrat la seva indecisió, crec en la seva defensa del dret a decidir. Només partits polítics amb tics antidemocràtics poden buscar excuses per negar-nos el dret a l'autodeterminació.