dissabte, 3 de novembre del 2012

Els bancs d'aliments, un recurs contra la pobresa

He llegit que Arenys vol crear un banc d'aliments local. No tinc informació de com es durà a terme, però estic convençut que havent-hi en Manel Pou al darrere estarà ben plantejat i només caldrà esperar una bona resposta de la població.
Avui, a Mataró, ha tingut lloc la culminació d'una recollida d'aliments que s'ha desenvolupat durant aquests darrers quinze dies. L'objectiu i suplir la manca d'aliments per l'augment de famílies amb problemes de subsistència.
Uns nivells de pobresa i atur que ens preocupen encara que se'n parli poc per l'excés d'informació sobre les eleccions catalanes i el dret a decidir. No els trec importància, però ens fan oblidar tots els problemes que una bona part de famílies pateixen, i és just que de tant en tant ens aturem a reflexionar-hi i pensar què hi podem fer.
La iniciativa de les recollides d'aliments estan garantides per una bona gestió d'entitats com Creu Roja i Càritas, que poc a poc han anat millorant la distribució dels aliments, lluitant contra la picaresca d'alguns que rebien més aliments del compte.
És important la coordinació amb els Serveis Socials municipals, que a Arenys de Mar i Mataró, que en tinc coneixement, existeix. La col·laboració del voluntariat amb els tècnics municipals és vital per a una bona gestió de l'ajuda a les famílies. Tot i així no seria bo que ens acostuméssim a aquesta situació. Hem de lluitar perquè sigui una anomalia i que ben aviat el nivell de pobresa comenci a baixar.
El voluntarisme és clau, però l'administració ha de treballar perquè la seva política assistencial sigui la que la nostra societat necessita, i per això hem de d'exigir prou retallades en temes tan bàsics com l'assistencial.