dimarts, 13 de novembre del 2012

Demà els sindicats relleven els partits polítics

Parlar de les declaracions dels polítics espanyols i també d'algun de català, resulta avorrit. Avui s'ha de parlar de la vaga general de demà. Quina incidència tindrà? serveix d'alguna cosa fer vaga? Molts s'ho preguntaven aquest matí davant la necessitat de prendre la decisió. Renunciem als 100 euros per mostrar el nostre rebuig a la nova llei laboral i les retallades de sou i serveis? preferim conservar aquests 100 euros, encara que no estiguem d'acord ni amb la política de Rajoy ni amb la de Mas?
Com sempre, segur que demà m'enfadaré amb els piquets informatius. No sé per què en diuen "informatius". Són violents, no deixen escollir, no són democràtics. Consideren que qui no està d'acord amb la vaga i opta per anar a treballar és... un inconscient? insolidari? marginat?
Fa pocs mesos n'hi va haver una altra de vaga. Va servir per alguna cosa? no es va canviar res, però... el govern popular i el de ciu han moderat la marxa? s'ho han pensat dues vegades abans d'aplicar noves mesures restrictives?
La vaga de demà serà, com a mínim, un parèntesi en la campanya electoral catalana. Els polítics canviaran el seu xip i esperaran a dijous a fer les seves valoracions, i m'hi jugo el que vulgueu que tots aprofitaran l'èxit o fracàs de la vaga, per justificar el seu programa electoral. No us ho creieu?
Els protagonistes de demà seran els sindicalistes, que per cert aniria bé que es reciclessin. Els sindicats no han avançat, i utilitzen els mateixos esquemes de sempre. Al final es converteix en una altra manera de fer política. Em podeu dir el percentatge d'afiliats que tenen? L'altre dia es parlava de la possibilitat que els sindicats majoritaris s'unissin. Tot plegat canviaria en res?