dilluns, 26 de desembre del 2011

Els enemics són dins el PP

L'adversari nat del PP a Espanya és el PSOE, però els enemics els té a dins. El Partit Popular té un territori malmès, corcat, com és el País Valencià i les Illes Balears. El que està passant a València amb el cas Gürtel i personatges com Francisco Camps, és el pitjor que pot rebre un partit polític dins una democràcia com la nostra. La porqueria que està sortint és d'un gran abast i convindria que el partit en prengués nota i ho penalitzés en ser la principal víctima.
El senyor Camps i amics ens estan demostrant que la política pot arribar a ser el focus d'una gran corrupció. Que gairebé podem riure'ns de la màfia siciliana. Les declaracions que escoltem aquests dies ens escandalitzen, perquè, malgrat tot, sempre hem confiat en la sinceritat i honorabilitat dels nostres polítics. Haurem de fer un gran exercici de convenciment que la majoria està al marge d'aquesta corruptela i que només es tracta d'unes peces corcades que entre tots hem de fer fora de la política i la societat.
El Partit Popular, com a partit demòcrata que és, amb grans responsabilitats de govern en aquests moments, convé que faci fora aquests indesitjables, se'n decanti i es mantingui en la distància. Si en alguna cosa els hem criticat ha estat per no ser prou expeditius davant les acusacions rebudes pels seus afiliats. Una actitud que posava en perill l'honorabilitat del mateix partit popular. Convé passar pàgina aviat i centrar tota l'atenció a la governabilitat del país, per resoldre les dificultats en què ens ha situat l'actual crisi, i procurar buscar el consens de totes les forces demòcrates i la ciutadania compromesa socialment.