diumenge, 11 de desembre del 2011

Iceta no es desenganxa de la mamella

Del PSC i el seu futur immediat se n'ha de parlar perquè ha de jugar un paper important al nostre país. La seva desinflada ha estat important, però ara cal recuperar l'espai perdut i treballar per un país de progrés, i assegurar un nivell de benestar d'abast general, prioritzant l'esforç per a les persones menys afavorides. És per això que els diaris van plens de la campanya promocional de cinc polítics per presidir el partit a partir del proper cap de setmana.
Segons es desprèn dels diaris, el meu escrit d'unes setmanes enrere, en què afirmava que Ros ho tenia difícil, pel fet de ser de Lleida, lluny de l'àrea metropolitana barcelonina, no anava gens desencaminat, i tot fa pensar que l'alcalde de Terrassa, Pere Navarro, és qui més suport té en aquests moments. Iceta entretant, tot i presentar-se amb la condició de ser l'única llista, no ha decidit retirar-se, i ens farà esperar fins al darrer moment per saber què pensa fer. Com ja he dit altres vegades, Iceta no vol desenganxar-se de la mamella i farà tot el possible i impossible per aconseguir estar a dalt de tot. 
L'actitud d'Iceta és la que provoca rebuig de moltes persones cap als polítics de casa nostra. La seva incapacitat de reconèixer el fracàs i retirar-se a temps. Pocs són els polítics que ho han sabut fer, i això és una llàstima. Iceta, que ha estat un dels causants del fracàs recent del PSC, no ho vol admetre i continua lluitant per assegurar-se un lloc i continuar vivint de la política. Mentre quedin polítics com ell, el país no pot anar bé, ni la ciutadania acceptarà i respectarà els polítics.
Per altra banda, si llegim les respostes dels quatre candidats socialistes, a l'enquesta publicada a l'ARA d'avui diumenge, arribes a la conclusió que poques diferències hi ha entre ells i, en el cas del més ben posicionat, Pere Navarro, el canvi no es veu per enlloc, només s'aprecia el canvi de noms, d'alguns noms segurament, però no de mentalitat, per la qual cosa els socialistes de base continuaran estan marginats de la cúpula del partit. És una llàstima, ara que necessitem un PSC fort. C'est la vie!