divendres, 30 de desembre del 2011

Disculpeu-me que us parli en català

És la meva llengua materna i no hi puc fer més. En poc temps hem viscut dues disculpes per emprar el valencià, com aquell que diu un renec, i li sap greu. En aquesta ocasió ha estat la consellera d'Ensenyament de la Generalitat valenciana. Imagineu-vos quin escàndol, estar parlant en valencià a València. Buf!
Rubalcaba encara no s'ha disculpat, però farà tot el possible per espanyolitzar el PSOE, no fos cas que algú l'acusés de federalista. El líder del PSOE es presenta com el canvi. (sisplau, feu el favor de no riure, que és molt seriós). Es presenta com el canvi que necessita el PSOE després del fracàs obtingut darrerament. Qui millor que ell pot transformar el partit? Perquè ell no es va presentar a les darreres eleccions, que varen perdre com mai havien perdut. Ni tampoc ha estat ministre de l'anterior govern, que va fer fallida. No, Rubalcaba representa la nova generació socialista que ens pot portar a vint anys enrere. 
Si el PSC ha estat capaç de canviar radicalment la seva Junta Executiva, per què no pot Rubalcaba canviar el PSOE? Uns i altres són el futur, i el futur és molt negre. La ciutadania és estúpida i no s'adonarà que l'estan enredant. De fet, fins d'aquí a quatre anys no caldrà convèncer-los de res. No hi haurà eleccions abans. A més, tot fa pensar que tenim PP per almenys 8 anys, o sigui que... Rubalcaba podrà arribar-hi rejovenit i amb totes les forces per esgarrapar la presidència a Rajoy.
Vivim en un país de pandereta. Avui els catalans hem gaudit de la nostra selecció nacional. A què més podem aspirar? A més, tal com deia Iu Forn en el seu article d'avui, a l'ARA, també tindrem una llei de consultes que deixarem amb un pam de nas el govern de Madrid.
Maria José Català, la consellera d'Ensenyament valenciana, s'avergonyia de parlar en valencià, i en demanava disculpes. Nosaltres ens entretenim en veure a jugar les nostres pseudoseleccions, però a l'hora de plantar cara, som incapaços d'anar junts a Madrid a dir Prou! continuarem amb el nostre catalanisme de senyeres i espardenyes. Ens queixarem del mal tracte rebut, i continuarem pensant que som els millors del món. Llàstima que no ens ho deixen demostrar!