dissabte, 19 de novembre del 2011

Aprenent a jugar i a conviure

Avui han jugat el setè partit de la lliga, que està resultant molt entretinguda, i també amb bons resultats. Un partit empatat i un de perdut, els dóna setze punts i els col·loca al tercer lloc de la classificació. L'Ignasi, per segona jornada consecutiva, ha marcat dos gols. No cal dir que els pares n'estem molt orgullosos, i ell està content que no s'hi veu.
La formació dels joves passa per l'escola, però també pel lleure, i en el cas de l'Ignasi, pel futbol. El que demanem els pares és que els ensenyin a jugar, però sobretot a conviure, a participar, a treballar en equip. A respectar-se i estimar-se, i aconseguir un bon ambient. Els resultats compten, però sempre per sota de l'actitud i l'educació. Qui no ho veu així, és sobrer.
Al llarg de tots aquests anys, l'Ignasi ha tingut bons preparadors, que han prioritzat l'educació i formació integral dels jugadors, als resultats i efectivitat en el futbol. Només això justifica l'esforç que significa seguir una temporada rere l'altra. Veure que el teu fill està content, i que a part de millorar esportivament, també creix personalment.
Sempre penso en la importància del que sembres. A vegades som inconscients, però la feina ben feta t'acaba recompensant. Tot el que puguin aprendre els servirà per demà, i les amistats que conreen són el coixí que moltes persones enyoren quan es troben en situacions complicades.
Cal agrair el club de futbol Arenys la seva feina formadora i desitjar-li sort en alguns dels reptes que té, el més urgent i complicat és reconstruir les grades, que s'han esllavissat amb les pluges d'aquests dies. Es tracta d'una obra complexa i costosa. Al final haurà estat l'excusa per aconseguir unes grades que no alarmin els visitants. La llàstima si s'ha de fer a mitja lliga i obliga tancar el camp unes setmanes.