dilluns, 28 de març del 2011

Vols transoceànics

Entremig de les notícies de signe negatiu és bo trobar-ne alguna que ens animi i ens faci pensar que no tot està perdut, i és més, cal treballar perquè el ritme de creixement del nostre país no afluixi. La notícia a tenir en compte és la inauguració, aquesta setmana, de vols directes a Sao Paulo i Miami. El vol a Sao Paulo és la primera connexió directa que es fa des de Barcelona al Brasil. Aconseguir que els vols transoceànics des de Barcelona siguin directes, és un bon pas per a l'economia del nostre país. En aquest objectiu cal que tots anem plegats, polítics de totes les ideologies, empresaris i sindicats.
És important potenciar aquests missatges per sobre d'aquells més simples que ho basen únicament en la identitat nacional, que no es pot deixar de banda, però els falta contingut. No podem pensar que la pèrdua de la posició econòmica i social de Catalunya respecte a altres comunitats espanyoles, es deu únicament a l'espoli fiscal, sinó que també hi hem de trobar la nostra part de culpa, i al conformisme de molts, a diferència del que passava amb generacions anteriors.
Convé que lluitem per aconseguir ser decisius en la gestió dels aeroports, i ser atractius internacionalment, perquè Barcelona, la nostra capital, jugui un bon paper mundial.