dimarts, 15 de març del 2011

Qui va a la llista?

Aquests dies hi ha una espècie de psicosi per conèixer qui va a la llista de les eleccions municipals. A diferència d'altres eleccions, aquestes ens toquen molt de prop i coneixem bé els possibles candidats i candidates.
Alguns partits polítics ja ens varen ensenyar les cartes fa uns dies. Hi ha qui li costa guardar secrets i fàcilment ho esbomba. D'altres són més reservats i no ho comuniquen fins que toca. Ara, per al PSC de moltes poblacions, és el moment de donar a conèixer la relació de persones que formaran part de la llista electoral. Serà l'hora de sorprendre'ns, alegrar-nos o disgutar-nos, o simplement fer el desmenjat.
No puc negar que al meu voltant s'ha creat tota una expectativa per saber si tornaria a presentar-me o no com a independent dins les llistes del PSC d'Arenys. No és qüestió d'importància, sinó més aviat de curiositat, perquè ja la va despertar ara fa quatre anys, quan es va saber que aniria de número dos.
A mi no em treu el son, però mentiria si no acceptés que també visc a l'expectativa, i en aquest cas és per conèixer els protagonistes de la llista de la ciutat on treballo. Avui mateix ja sortia alguna cosa a la premsa, i tots estàvem fent els nostres càlculs i deduccions. L'exercici tampoc és dolent, sobretot si es té l'ànim de preveure millores per al futur. Això no ens ho pot negar ningú, encara que la realitat és cruel i no sempre amiga.
Enguany l'emoció continuarà a molts municipis, perquè aquestes eleccions municipals es presenten molt obertes. Per una banda hi ha nous partits, alguns dels quals entren amb força, i per l'altra hi ha un cansament en algunes ciutats, que pot provocar una alternativa de govern, que aniria de la mà dels resultats autonòmics del novembre passat.
Arenys tindrà un partit nou a la línia de sortida, i una coalició que també s'estrena tot i que el cap de llista ja forma part de la Corporació. La llista trencadora de CIU és un altre element a tenir en compte, perquè pot sortir molt bé, però també molt malament, aquest és el risc i benvingut sigui.
De moment, però... estarem amatents per conèixer quins veïns i veïnes formaran part de la llista. Després ja mirarem com els animem.