diumenge, 27 de març del 2011

Un corrupte a l'Europarlament

Les notícies de Líbia i del Japó s'emporten tota l'atenció als mitjans de comunicació, però n'hi ha més i només cal fullejar els diaris o, en el meu cas, navegar per Internet, per trobar una notícia que considero important, malauradament poc edificant.
El diari britànic The Sunday Times ha fet públic un enregistrament en què un eurodiputat del Partit Popular, navarrès, negocia amb un fals lobi, la modificació d'una llei per afavorir els seus interessos, a canvi d'un lloc de treball amb una remuneració de 100.000 euros anuals.
Sembla ser que no és l'únic eurodiputat enganxat, ja que d'altres han estat suspesos com a representants comunitaris, però el personatge navarrès, el senyor Zalba, ha sortit a la defensiva amb l'excusa que no va acabar cobrant res. 
La pregunta que em faig i plantejo és si cal haver cobrat per ser culpable de mal ús de la posició que ostenta, per modificar les lleis a aprovar, beneficiant uns grups interessats. A mi, que he rebut una formació religiosa, m'han explicat que es pot pecar simplement de pensament. En aquest cas no és un simple pensament, sinó que hi ha tota la intencionalitat, ja que la llei es va acabar aprovant amb la modificació proposada, i només va faltar el detall del cobrament, que no depenia del fraudulent eurodiputat, sinó dels periodistes disfressats per deixar en evidència la debilitat d'alguns polítics.
Aquestes actituds són les que fan mal a la política i porten a que la gent ho generalitzi a tota la classe política. Segur que hi ha casos que desconeixem on el polític temptat no accepta el tracte, però per un que n'hi hagi que cau en la trampa, n'hi ha prou per fer trontollar el sistema. 
Penso que l'eurodiputat hauria de ser expulsat del Parlament Europeu, per donar exemple i rebre el càstig per la seva mala praxis. No sé en què acabarà, però convé netejar la política de polítics corruptes o corruptibles.