divendres, 11 de març del 2011

Ni professionals ni clarividents

També és inconsciència. Volent pensar bé, és quan diries... santa innocència. Les coses no es fan només amb bona voluntat. No sempre pots marcar les regles. Aquestes acostumen a existir i com a molt pots modular-les, fins i tot et pots atrevir a canviar-les, però... no passar d'elles.
Potser valdria més la pena dedicar-se a altres coses, i posar-hi enginy. Una persona ha pagat 900 euros per poder ser el primer a la cua per comprar l'iPad2. Si voleu comprar-lo, ho podreu fer per Internet, però només en podem demanar dos.
Però és evident que si ens fixem en el govern de l'estat espanyol... pot passar qualsevol cosa. Qui assessora el president Zapatero? el que va decidir subvencionar el canvi de neumàtics... no podia saber que no se'n troben? Les empreses que es dediquen a canviar els neumàtics han vist com el seu negoci perdia entre el 40 i el 50 per cent de les vendes, perquè tothom espera que l'estat comenci a subvencionar... crec que 240.000 neumàtics (?), una quantitat irrisòria. És com els 4 cèntims per viatge de tren, o la reducció de 120 a 110 quilòmetres per hora a les autovies i autopistes...
Són decisions polítiques o tècniques? Aquí ho barregem tot: els polítics fan de tècnics i aquests o no en saben més o no els deixen fer bé la feina. Perquè... hi ha polítics que es creuen que per haver estat elegits ja poden fer el que volen, sense escoltar ningú ni fer cas dels que hi entenen. N'hi ha que ho fan tot de cara a la galeria, per obtenir vots a les següents eleccions, i els tècnics s'ho han de mirar i esperar a veure què passa. Si hi ha canvi de polítics o continuen els mateixos. Cada quatre anys es repeteix la pel·lícula, amb diferents actors, però amb el mateix paper.