dilluns, 6 de desembre del 2010

Puigcercós es justifica

Puigcercós demana perdó, però no demostra penediment, sinó que ho aprofita per donar les culpes als altres com si la gestió d'ERC fos modèlica. De fet ERC ens hi té força acostumats i sempre ha volgut jugar el paper del salvador, pactant amb uns o altres, exercint el seu poder decisori com un perdonavides.
Valdria la pena que Puigcercós recordés quin ha estat el seu paper des d'ERC, però fora del govern, deixant en ridícul els seus propis companys de partit. Potser s'hauria d'adonar de com ha jugat amb la persona que l'ha precedit al capdavant del partit, deixant-lo fora de joc i culpant-lo de tots els mals del partit.
ERC té una trajectòria recurrent a l'hora de provocar escissions provocant alts i baixos constants amb les conseqüències que aquests tenen de cara a construir positivament el país. Després la culpa sempre és dels altres.
Sempre des del meu blog els he reconegut el paper sacrificat que han jugat quan han optat a governar essent un partit independentista. La independència és molt fàcil de reclamar des de fora i no tant des de dins. Malgrat això penso que el seu joc no ha estat sempre net respecte als socis de govern i ha jugat a posar en dubte el lideratge del president del govern, en benefici propi.
Ara Puigcercós posa el seu càrrec a disposició del partit, però ho fa davant d'un òrgan col·legiat que domina ja que hi té col·locats tots els seus amics, i per tant s'assegura la seva continuïtat. Seria massa dur per ell haver de renunciar al càrrec i passar a ser soldat ras, un paper molt lluny del que sempre li ha agradat jugar.
M'agradaria que ERC recuperés el paper que li pertoca jugar perquè crec que seria bo per al nostre país, sobretot ara que el PP ha pujat i C's s'ha mantingut, i només unes veus poc madures han irromput al Parlament demanant la independència. No sé si l'ERC que volem ha de ser dirigida pel mateix Puigcercós, però en tot cas li demanaria un acte de contrició sincer i una voluntat d'esmenar els errors comesos, respectant millor els seus adversaris i també els propis companys de partit.
Hi ha molts municipis governats pel tripartit que hauran de decidir, si així els ho permeten els resultats electorals, si volen continuar amb la fórmula o bé trenquen el pacte. ERC tornarà a buscar ser decisiu, però estaria bé que definís quin model de país i municipi vol, i deixés de ser el taloner de torn o comparsa.