dimarts, 28 de desembre del 2010

Consellers i conselleres a punt

Les reaccions polítiques als nomenaments de consellers i conselleres ha estat notícia tot el dia, deixant una mica al marge el partit de la selecció catalana de futbol contra Hondures que, per cert, he vist que ha guanyat per 4 a 0. Els sis partits parlamentaris a l'oposició han trobat excuses per etiquetar els diferents consellers i conselleres, amb una valoració global força baixa.
Mas havia creat moltes expectatives, proclamant que escolliria els millors, i ara tothom hi diu la seva. Jo, si em permeteu, també hi diré la meva, tot i que penso que s'ha de deixar treballar abans d'opinar, i en tot cas només apuntar aquelles vibracions que els diferents currículums m'han provocat.
Ahir ja comentava que el fitxatge de Mascarell era arriscat, una aposta prou valenta amb resultat incert, però malgrat tot ho veig bé i estic content que sigui novament conseller de cultura. Els meus companys socialistes no ho veuen igual, i suposo que es pot entendre. Segur que seria bo pensar en una recuperació del PSC, però... ho veig tan complicat...
La consellera de justícia és tota una sorpresa. De fet els diaris, a part d'anar de bòlit per trobar una fotografia, només n'han parlat per recordar el seu paper en la prohibició de la consulta d'Arenys de Munt. Sembla ser que té un currículum universitari prodigiós, però caldrà veure quin serà el seu paper al capdavant de la conselleria. Jo guardo molt bon record del conseller Vallès i la consellera Tura. Penso que té el llistó molt alt.
Dels ex consellers i ex consellera els partits ho consideren més del mateix. Si us haig de ser franc, no recordo la seva gestió durant el mandat pujolista, però és lògic que Mas vulgui tenir uns quants dels seus i amb experiència. Les circumstàncies no són les mateixes i la seva actitud pot ser diferent.
Tampoc es tracta de fer una exposició exhaustiva. Ja he dit que caldrà veure com treballen, però en tot cas afegir que tinc certs dubtes amb el nou conseller de salut. D'entrada les opinions no han estat massa favorables i la conselleria té molta feina pendent, i a més el criteri pot canviar totalment. M'agradaria poder-ne parlar amb els meus amics Enric i Teresa. Ah! i demà el nomenament de directors i secretaris generals.