divendres, 31 de desembre del 2010

2011, any d’eleccions municipals

Avui hauria de ser el darrer dia dels grans propòsits per al nou any. Demà ja hauríem de posar-los en pràctica. El cert és que encara no he acabat d'enllestir-los i hauré de demanar una moratòria d'un parell o tres de dies per poder-ho presentar en net, sense errors ni tatxats.
A la vida d'una persona hi ha tanta complexitat que no t'ho acabes fàcilment. Tot i aquesta complexitat, massa sovint es despatxa amb simplicitat i també ximplesa. No és només la teva vida familiar, professional, cívica, política i social, sinó també el teu creixement com a persona, la teva interioritat que et farà actuar d'una manera diferent segons sigui el cas, segons el temps que hagis dedicat a la reflexió personal.
Aquest 2011 no serà un any qualsevol, sinó que comportarà canvis en la meva vida, encara que no en tots els àmbits; així ho espero. Això obliga a dedicar-hi un temps per preparar la nova situació i, si cal, decidir què n'espero. Aquí rau la necessitat de disposar d'una pròrroga.
El nostre país, encara que hagi estat al 2010, el canvi polític es produirà una vegada entrat l'any 2011, quan hi hagi tots els nomenaments fets i iniciat el nou programa a totes les conselleries. La crisi econòmica continuarà fent de les seves, però esperem que desaparegui la crisi política que en el segon semestre de 2010 ha estat asfixiant.
Demanar confiança als polítics no està ben vist, perquè l'etiqueta que duen comporta menyspreu i insult. Seria bo canviar-la per una altra que portés intrínseca la crítica constructiva, aportacions i dedicació. Segur que tot podria funcionar millor. Permeteu-me que encara cregui que això és possible i que tots plegats podem canviar el xip, si més no la majoria. 
Per aquest nou any demano, doncs, que totes les persones que senten alguna cosa per la política, per la cosa comuna, no es quedin a casa, sinó que surtin a aportar noves idees i, sobretot, treball. Que si disposen de temps lliure el dediquin a la societat des de la vessant que més els interessi, o més capaços es vegin, i si és en la política, que entrin a formar part del col·lectiu que tanta crítica rep, però que és a partir d'aquí on es poden solucionar els problemes.
L'any 2011 contempla unes eleccions municipals, que és on més falta hi ha de bons polítics i de bons gestors, on la feina és sovint poc agraïda i el contacte amb el ciutadà és continuat. És l'oportunitat de fer el pas a servir els conciutadans, a posar el gra de sorra, a donar i no només rebre. No queda massa temps. Penseu-hi!
Us desitjo un molt bon any 2011!