divendres, 5 de setembre del 2008

Rectificar és de savis

Avui volia discutir la decisió presa pel govern espanyol, segons les paraules que ahir va dir el ministre Celestino Corbacho, en relació a la contractació en origen de mà d'obra estrangera.
M'ha sobtat veure que La Vanguardia li col·locava un semàfor verd, amb el comentari de que és important saber prendre decisions quan cal, o una cosa semblant. M'ha sobtat perquè jo li volia col·locar semàfor vermell, i amb ell a tot el govern espanyol.
A l'edició de La Vanguardia digital d'aquesta tarda es parla de la matisació de la vicepresidenta De la Vega, encara que jo diria que més que una matisació és un desmentit, ja que De la Vega defensa aquests contractes i afegeix que s'ajusten a les necessitats del mercat. Després Corbacho ha rectificat i ha donat la raó a la vicepresidenta.
Com La Vanguardia, jo també defenso la importància de prendre decisions, i em sap greu quan no se'n sap o un no s'atreveix. Governar vol dir decidir, per nassos o bé per consens - cadascú que valori com creu que s'ha de fer - però decidir, i quan a un ministre o a un regidor li costa prendre decisions, més valdria que es quedés a casa i deixés que un altre ocupés el seu lloc. L'altra cosa és precipitar-se i jugar amb les declaracions contundents, sense tenir la certesa de la bondat de la decisió, o el coneixement de les conseqüències.
Tot i celebrar la rectificació del ministre, penso que l'excusa que ha donat tampoc és massa evident, però entenc que ha de costar dir avui tot el contrari del que de manera contundent va dir ahir, i llavors és allò d'una mala interpretació... però no! s'ha de dir que ahir va dir una cosa que no tocava i que el que toca és mantenir les contractacions en origen que calguin, perquè... de persones immigrants il·legals en continuarà havent, i en tot cas, si es deixa de contractar en origen, el percentatge d'il·legals creixerà, o no és així?
Les coses s'han de fer bé, però fer, ja que deixar de fer és massa simplista i no porta enlloc.