dijous, 4 de setembre del 2008

El poblat ibèric d’Arenys de Mar

Aquest vespre he tingut una sorpresa, ja que quan em disposava a escriure el meu post, m’he trobat que no tenia connexió d’Internet. Primer semblava que es tractava de saturació de la línia, i que amb una mica de paciència aconseguiria entrar a la pàgina, però després he pogut constatar que no tenia connexió, i he decidit escriure el comentari a l’espera de quan seria possible penjar-ho al blog.
A les 8 del vespre érem a Caldes d’Estrac, a la inauguració de l’exposició “El poblat ibèric de la Torre dels Encantats”, a la Fundació Palau. Ha estat un acte breu on s’ha fet memòria de les persones i institucions que al llarg de la història han fet possible que la Torre i el poblat ibèric siguin reconeguts.
La primera persona a intervenir ha estat la directora del Museu d’Arenys de Mar, la Neus Ribas, que anava acompanyada de dos arqueòlegs. Tots tres han destacat la importància del poblat, amb una darrera intervenció en què s’ha insistit en la importància arqueològica i la demanda que les administracions treballin per recuperar els treballs arqueològics al poblat.
Us confesso que era la primera vegada que visitava la Fundació Palau, i he quedat gratament sorprès. Vaig estar a punt d’anar-hi un vespre de juliol, per assistir a un dels actes que s’hi varen programar. Tinc ganes d’anar-hi aviat a visitar tota la col•lecció, ja que avui ens hem limitat a contemplar l’exposició que s’inaugurava i que de ben cert encantarà els visitants del nostre poble veí.
Aprofito per engrescar aquelles persones d’altres indrets que estimin l’art ibèric, perquè hi facin una passada. És important poder constatar que a casa nostra hi ha vestigis de civilitzacions molt allunyades en el temps, sobretot per a nosaltres arenyencs que parlem d’una història de 400 anys.