diumenge, 7 de setembre del 2008

Siguem responsables

M'ho han dit quan me'ls he trobat passejant pel camí de mar. "Va bé tal com ha quedat aquest camí", em comentaven. "Tot i que avui, no sé si has sentit a Ràdio Arenys que un tal Josep, deia pestes contra el regidor d'Urbanisme". Anava de mosquit tigre, i els amics em deien que havien baixat a veure el mosquit tigre que havia picat al senyor Josep.
Res a dir del senyor Josep, perquè tots pensem com pensem i opinem com opinem. El problema no és el senyor Josep, sinó les persones que menteixen i s'inventen coses per anar contra el govern, quan aquestes persones formen part del Consistori, perquè se'ls hi suposa serietat i responsabilitat.
Es pot criticar; només faltaria! el que no es pot fer és mentir o inventar-se coses per anar contra el govern. M'ho deien els amics que he trobat al camí de mar: "això és crear alarma social". No és estrany llavors que el senyor Josep digui que l'ha picat un mosquit tigre al costat de la bassa del final de la Riera.
Cal assegurar-se que no hi ha mosquit tigre, tot i que aquests escullen bassals molt petits, racons, plats de sota les torratxes... S'ha de comprovar que el mosquit tigre, a Arenys, es comporta de manera estàndard, però no esvarem els vilatans.
La veritat és que donava gust passejar pel camí de mar just abans de fer-se fosc. Et trobaves gent caminant, d'altres en bicicleta, uns altres fent exercicis i corrent, o passejant el gos, o asseguts en un banc contemplant l'horitzó... De fet és un dels llocs, arran de poble, per anar a passejar sense trobar cotxes.
La Riera estava plena de canalla celebrant el final de l'estiu. Era el darrer dia que es tancava a la circulació dels cotxes. Abans d'obrir-se al trànsit, un autocar baixava per la Riera fins a la rotonda del carrer Olivar. Ha tingut problemes per fer mitja volta; els policies l'han ajudat. Com és que ha baixat Riera avall si hi havia senyals que no ho permetien?
Aquesta anècdota té moltes lectures, algunes d'elles interessades: “si no tanquessin la Riera, això no passaria”, “aquesta mania de tancar la Riera quan la mateixa festa es pot fer en un altre lloc”... Hi creiem en la Riera per a les persones? Es tracta d'un caprici? Com volem que sigui la Riera? Ens hi posem?