dimecres, 10 de setembre del 2008

Ara és l’hora ?

Tarda-vespre musical a la vigília de la Diada Nacional de Catalunya, amb cantada final del l'himne Els Segadors.
A les 7h, a Ràdio Arenys, compartint taula amb dos músics arenyencs, en Ferran Aguiló (Reigbord) i en Dídac Rocher, i dos més en línia telefònica, en Ferran Irzo (Galetes Franklin) i en Ferran Puig (Adiktes a la barra), al programa presentat per la Georgina Iglesias, sobre el procés participatiu del Pressupost Municipal 2009.
Al vespre, al Teatre Principal, al concert de cobla, a càrrec de la Cobla Mediterrània.
Les barreges entre qualitat i tradició no sempre surten bé, i acostuma a haver diversitat de criteris. Hi ha qui busca qualitat i n'hi ha que prefereix la tradició, els sentiments. Són dues opcions totalment vàlides.
Jo sóc més del parer de buscar la qualitat, i si va acompanyada de contingut sentimental, o bé patriòtic, com és el cas, molt millor.
Haig de dir que el concert m'ha agradat, sobretot a la segona part. No sé si perquè les peces eren més populars, o perquè la cobla es trobava més còmoda interpretant-les. Les persones que assistien al concert s'han alçat a l'escoltar les dues primeres notes de l'himne nacional, que interpretava la cobla també dempeus.
He recordat a una persona que treballava a Cultura de la Generalitat, Jordi... no recordo el seu cognom, que cada any assistia a la interpretació de l'Al·leluia de Haendel, i en el moment de l'Al·leluia es posava dret convidant a tot el Palau de la Música (llavors no hi havia l'Auditori), a posar-se igualment dempeus.
Bon començament per a una diada important, pel que significa històricament, i pel moment que estem vivint, que podem encertar-la o perdre-ho per sempre. No defallim!