dilluns, 8 de setembre del 2008

La CUP a Arenys de Mar

"Ho sé, però no ho puc dir. És molt gros i a mi em cauria la cara de vergonya. Sobretot per allò de donar exemple..." Fins aquí seria políticament correcte; més enllà no s'entendria; no és qüestió de transparència, sinó de seriositat, ja hi haurà temps per parlar-ne.
Canviant de tema, avui volia parlar de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) que aquesta setmana ha fet pública la seva constitució com a partit polític a Arenys de Mar. Com bé sabreu, en les darreres eleccions municipals, la CUP va ser una de les forces polítiques que varen entrar per primera vegada a diferents consistoris de casa nostra. Ben a prop d'aquí, a Arenys de Munt, també a Mataró, i a Vic, la meva ciutat natal, en què els dos membres escollits comparteixen el Ple amb quatre representants de la Plataforma per Catalunya, agrupació política titllada de xenòfoba, vergonya per a molts vigatans.
Deia que la CUP d'Arenys surt al carrer i comença a fer-se veure amb la convocatòria d'actes, com és l'ascens al Montalt per hissar-hi l'estelada.
Els membres de la CUP que coneixem, tenen una trajectòria activista ben coneguda per tothom. Potser el Correllengua era l'acte més notori en que hi intervenien, ara sota el paraigües del partit polític.
Algú pensarà que no calen més partits si amb els que hi ha no ens entenem. Jo no penso així, i crec que serà positiu per a la nostra població comptar amb aquesta franja política i social coberta per un partit polític. Un partit que té una mitjana d'edat força jove, i que acostuma a reunir a persones desencantades políticament per l'exemple i experiència d'altres partits, i que molts d'ells probablement formaven part del col·lectiu d'abstencionistes, a les eleccions.
Veig molt més clares les repercussions en la vida social i política de la nostra vila, que les que podíem esperar d'una altra força política que tampoc té representació al Consistori. Al marge de la sintonia o discrepàncies que hi pugui tenir, desitjo que tinguin encert en el seu projecte, i que posin per sobre de tot, el seu esperit de servei a la població i societat en què participen.