dilluns, 7 de maig del 2007

Simancas – Febrer

Llegia aquesta tarda l’anècdota sobre la desaparició de l’estació de Simancas, al nou plànol del metro de Madrid. Es tracta d’aquelles curiositats que no es poden catalogar de pures casualitats, sinó que en tot cas es tracta del treball del subconscient.
No em direu que no és estrany que de totes les estacions de metro de Madrid, només desaparegui la que porta el nom del candidat socialista a la presidència de la Comunitat Autònoma madrilenya.
Recordo a un regidor convergent de la ciutat de Vic, que quan convidava a ciutadans o treballadors del mateix Ajuntament, se’n guardava prou que entre la beguda no hi hagués cap “Raventós”, i procurava tenir sempre galetes “Pujol”.
Tot llegint l’anècdota i tractant de trobar-hi un símil, se m’ha ocorregut que el govern municipal de CIU+PP, en aquest mandat que s’acaba, si hagués hagut de confeccionar algun tipus de calendari, a lo millor s’hauria oblidat del segon mes de l’any, sobretot tenint en compte la sortida de to que varen tenir, a arenyautes, en relació a un escrit meu, força crític, però en cap cas insultant.
Confio, però, que a partir del mes de juny, no tinguin l’ocasió de posar-ho en pràctica, i que la gent que hem optat a presentar-nos per canviar la manera de fer política al nostre poble, que som molts, puguem demostrar que haurà valgut la pena deixar enrere aquest mandat que s’acaba, i fer un esforç per treure-ho de la nostra memòria.
La campanya electoral, on es parla clar i es demana específicament el vot, comença aquest divendres. Fins ara ha predominat la correcció, i seria bo que continués aquest comportament, encara que s’intensifiqui l’activitat i els discursos. De moment hem hagut de sentir parlar de capacitat de diàleg a qui durant quatre anys l’ha negat. Ara vindrà el temps de les promeses, sense que ens parlin dels incompliments flagrants de les promeses de 2003. És allò de tenir més cara que espatlla. Esperem que no ens escandalitzin massa.