diumenge, 20 de maig del 2007

Debat de sis alcaldables i mig a Arenys de Mar

Aquest migdia, com ja va essent tradicional, Ràdio Arenys ha programat el debat en directe dels alcaldables d’Arenys. Recordem que els debats es varen iniciar el dia 4 de maig, organitzat pel Grup de Debat i Tertúlia d’Arenys; aquesta setmana hi va haver el debat de Televisió de Mataró, i avui era el torn de Ràdio Arenys.

La sala Josep M. Arnau no s’ha omplert del tot, però el fet de donar-se per ràdio, segur que l’ha seguit molta gent. Entre els assistents s’hi veia moltes persones que, com jo, van a les diferents llistes de la vila, i per tant amb la intenció de vot decidida.
Una de les diferències entre els tres debats és la composició de la taula (avui a peu dret). Si el primer dia hi varen assistir tots els alcaldables i l’alcaldable, en el debat de televisió es va excusar el candidat de C’s, i pel VIA hi va assistir el número 2. Avui, s’ha tornat a excusar el candidat de C’s i l’ha substituït el número 2. Hi ha gent que fa córrer que els de C’s tenen problemes interns, com els de Barcelona, i algú ho atribueix al mal paper que va fer el seu candidat, al debat del dia 4 de maig.
Si bé Maurício Pulido té més discurs que el seu número 1, tampoc ha fet un gran paper, sobretot per la manca de contingut o projecte de la seva candidatura, i del partit en general. Jo us diré que el cap de llista del PSC ho ha fet molt bé, però em direu que no té cap valor, pel fet que jo sigui el segon de la llista, per la qual cosa no insistiré.
Crec que ha estat un debat lent i poc interessant, on tothom sabia que hi tenia molt a perdre i molt poc a guanyar. M’he fixat en qui llegia i qui seguia les pautes, i ha quedat molt evident que el candidat d’ICV havia preparat un molt bon discurs, que ha llegit amb precisió de to, de ritme i de temps. M’imagino que la periodista Isabel Roig, que és la número 2, hi deu tenir molt a veure.
Sempre hi ha males llengües que hi veuen més enllà dels ulls, i aquesta vegada han fet córrer que la pregunta de la sala, sobre joventut, estava pactada, com també escrita la seva resposta. Jo simplement he pensat que havia estat una bona pregunta, que donava joc al candidat.
Crec que el clima ha estat bo; s’han evitat crispacions, i com deia més amunt, tothom ha jugat de manera conservadora per no perdre posicions. Les intervencions de l’alcalde han estat molt discretes i insistint en dos temes: el consens que hi ha hagut en aquest mandat, amb ERC i PSC, i en el respecte a la llista més votada, per nomenar l’alcalde, un discurs molt practicat a CIU, que sempre li toca la lletja.
Felicito a Ràdio Arenys, i a tots els responsables del debat, a qui no puc atribuir cap defecte de ritme o interès, tenint en compte el nombre de candidats que tenim.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Hola Xavier,
he llegit la crònica i t'agraeixo els comentaris sobre la meva intervenció.

Nomes aclarir, a les males veus, que la preguntava sobre els joves no estava pactada (per ICV) i que, al cap i a la fi, anava adreçada a tots els candidats i candidata i, per tant, tothom la podia haver respost.

Si li he dedicat la importància que li he dedicat és perque ens sentim molt propers a les demandes i preocupacions dels joves. Ha etat un dels temes que hem treballat d'una manera molt especial.

Pau i bits

Oriol Ferran