dijous, 17 de maig del 2007

El dia 27 decidirem el futur d'Arenys

A finals de mes tindrem l’oportunitat d’escollir les persones que volem que dirigeixin la nostra vila. Es tracta d’una ocasió que no podem desaprofitar, perquè ens incumbeix a totes i tots. Deixar de participar és delegar a les altres persones la responsabilitat que tots tenim en el funcionament d’aquesta societat que ens ha tocat viure o que hem volgut compartir.
Permeteu-me que us faci una reflexió a l’hora de decantar el vot. En unes eleccions municipals estem escollint unes persones, que coneixem més o menys, i que han decidit posar-se al servei de la col·lectivitat per gestionar l’administració pública, la que tenim més propera, la que ha de vetllar per tots nosaltres.
És mentida negar ideologies en les persones que es presenten, ja sigui en partits consolidats, com a militants o independents, o ho facin en llistes d’independents. La nostra vida, la nostra actuació es mou per uns paràmetres, uns valors, uns ideals, que ens diferencia dels altres. Negar això és faltar a la veritat. Malgrat tot, en un Ajuntament, la gestió és molt important, i una bona part d’aquesta existeix al marge de les ideologies.
Necessitem uns governants que s’hi dediquin, que tinguin capacitat per afrontar els molts problemes en què es trobaran, que aportin idees clares i programes útils, i que ens mereixin la nostra confiança. M’agradaria poder comptar amb un sistema electoral de llistes obertes, on poder determinar les persones que vull, al marge del partit o llista per la qual es presenten. Això, però, no ho tenim, i hem de decidir-nos per ‘packs’.
Arenys presenta set opcions diferents, totes elles respectables, i amb matisos diferents. Hi ha persones a qui heu pogut valorar la seva actuació pública, perquè fa temps que són a l’Ajuntament, amb responsabilitat de govern, i també amb el seu treball a l’oposició, les dues alternatives que se’t presenten, i on es pot fer feina de veritat. D’altres és la primera vegada que entren en unes llistes, però probablement els coneixem per altres activitats que realitzen a Arenys.
El cor ens pot fer decidir per uns colors, per uns discursos que trobem més afins, per unes referències més enllà de la nostra població o de la nació catalana, però és bo que el nostre cap es concentri amb els noms i cognoms de les persones que opten a governar, i del seu treball a dins i fora de l’Ajuntament.
El nostre sistema democràtic només dóna dret a decidir cada quatre anys. Si ens equivoquem, no ho podem solucionar fins al cap de quatre anys, massa temps perdut. Som responsables dels nostres actes i de les nostres decisions.
El dia 27 de maig, tenim l’ocasió de decidir el millor govern per Arenys de Mar. No ens equivoquem, perquè ho haurem de patir durant quatre anys.

Article publicat a Arenys Vida Parroquial, aquest mes de maig