divendres, 25 de maig del 2007

Últim dia de campanya

Avui qualsevol intervenció a arenyautes es pot titllar d'electoralista, sobretot si ve d'una persona que es presenta a les eleccions, i encara més quan es fa en mig de tantes intervencions, amb rèpliques i contra rèpliques.
Els que m'heu seguit des de l'inici d'aquest mandat, no us vindrà de nou que critiqui l'actual govern, i no és perquè em presento, sinó que em presento perquè no podia continuar quiet davant de la ineficàcia i el sectarisme. Em presento per canviar la manera de fer política, i com jo n'hi ha molts més que potser no havien previst mai la possibilitat d'entrar en la política activa, però que d'alguna manera ens hi hem vist arrossegats.
Aquests dies hem llegit sobre les places de l'escola bressol, sobre el nou manifest de la Plataforma Naps 2006, i també sobre la festa'l grogui. Jo no us en parlaré perquè no conec els detalls, però fins i tot en la possibilitat que no es tractés d'una responsabilitat de l'equip de govern, els culpables d'haver arribat a aquesta situació són els regidors i regidores del govern, amb l'alcalde al capdavant.
Perquè no hi ha cap polític ni govern que pugui garantir l'èxit de les converses i negociacions, però si no es dialoga, si només es parla amb la gent que et diuen que si, difícilment es pot aconseguir harmonia ni bons resultats, difícilment es poden evitar situacions com les d'avui.
Una part de les culpes se les endú el regidor de Cultura, però no ens ve de nou. El regidor ha estat incapaç de seguir ni planificar cap programa cultural, ni tampoc ha presidit els actes de cert compromís. Ha estat un mandat sense delegacions, tot el poder en una sola mà, com en els vells temps. El pitjor de tot és que aquesta continua essent la seva proposta per als propers quatre anys.
Hem viscut una campanya força ensopida, amb més grups que mai, però amb unes propostes força semblants. Es tracta de canviar la manera de governar, una proposta que també planteja CIU, però amb els mateixos protagonistes.
Com a vilatà que he optat per presentar-me a les eleccions, demano compromís i acció a totes aquelles persones que consideren que el canvi és necessari. Com a membre de la candidatura del PSC, demano el vot per al nostre grup, que integra persones de totes les edats i experiències, gent treballadora i humil, i gent emprenedora, persones que varen conèixer les misèries de la guerra i joves que des de sempre han viscut la idea socialista, gent que ha arribat de fora i arenyencs de tota la vida, amb referents i maneres distintes de veure la vida, però amb les mateixes ganes de fer d’Arenys un poble de referència, com es mereix, tal com el passat ens demostra.
Ens presentem per fer avançar el nostre poble, amb el concurs de tots, de totes les persones que vulguin servir amb il.lusió i empenta una vila que ha viscut adormida.

Permeteu-me que us demani la vostra confiança, i també el vostre vot.

Bona diada electoral!