dissabte, 29 d’abril del 2006

Un nou comunicat del Síndic

Aquesta setmana he rebut un nou comunicat del Síndic de Greuges en relació a l’escrit que li vàrem adreçar sobre la impossibilitat actual de traslladar-nos a peu des dels dos Arenys, des que es va construir el tram d’autopista de Mataró a Malgrat de Mar.
Com ja he anat fent en aquest bloc, us reprodueixo l’escrit perquè en tingueu coneixement i m’agradaria que les persones que ho heu anat seguint i estigueu interessades en el tema, opinéssiu sobre tot el procés i concretament sobre la decisió presa pel Departament de Política Territorial i Obres Públiques, segons em comunica el Síndic de Greuges. (trobareu els escrits anteriors als següents vincles: 01 - 02 - 03 - 04 - 05- 06)
M’imagino que les alcaldies d’Arenys de Mar i Arenys de Munt deuen tenir més informació i seria bo que ens ho expliquessin.
Aprofito l’avinentesa per agrair públicament les atencions que hem rebut del Síndic, al marge de l’escrit que de manera personal li farem arribar. És bo que la ciutadania puguem confiar en les institucions per aconseguir solucionar els problemes que altres institucions han pogut ocasionar-nos. És per això que crec en la figura del Síndic i també en la dels defensors de la ciutadania que molts municipis han incorporat. Arenys ho va aprovar i li va assignar consignació pressupostària. Ara caldrà que s’executi l’acord aprovat pel Ple Municipal.

Carta del Síndic:

Benvolgut senyor,
Hem rebut la informació facilitada pel Departament de Política Territorial i Obres Públiques en relació a la possible actuació de millora de l’encreuament existent entre l’autopista C-32 i la carretera C-61 a l’alçada del PK 111.5 de l’autopista de peatge. Al respecte, ens informen que s’ha comprovat que aquesta actuació és inviable d’acord amb les condicions de la concessió existent.
Malgrat això, el Departament està elaborant l’ordre d’estudi prèvia a la redacció del projecte de “Millora local. Pas de vianant a l’enllaç entre les carreteres C-32, PK 111+450k i B-511, PK 1+500. Tram: Arenys de Mar-Arenys de Munt”. Dins d’aquest projecte no es canviarà la configuració de l’esquema de circulació de trànsit actual i només es considerarà el pas de vianants.
El Departament preveu que l’ordre d’estudi esmentada hagi quedat enllestida durant el primer trimestre de 2006 i que la licitació de l’assistència tècnica per a la redacció del projecte corresponent, així com l’adjudicació d’aquesta assistència tècnica, es portin a terme durant aquest mateix any. Pel que fa a la redacció del projecte, em comuniquen que es podrà fer al llarg de l’any 2007.
Entenc que l’alternativa del pas de vianants solucionarà la problemàtica existent actualment. Així, atesa la importància que pels veïns d’Arenys de Mar i Arenys de Munt representa l’execució d’aquest projecte, recordaré al Departament de Política Territorial i Obres Públiques la necessitat de que les diferents fases del mateix segueixin el calendari previst i que la seva execució es porti a terme sense dilacions.
Per tot l’exposat, dono per finalitzada la meva actuació en aquest expedient, sens perjudici de qualsevol eventualitat que pugui sorgir en aquest assumpte que requereixi de la meva intervenció, alhora que us agraeixo la confiança que heu dipositat en la nostra Institució.
Cordialment,
Rafael Ribó Síndic
Barcelona, 19 d’abril de 2006