dissabte, 11 de febrer del 2006

Carta oberta a ACESA

Benvolguts,
Acabo de llegir la notícia de la signatura, aquest divendres, d'un contracte de col·laboració entre la vostra empresa ACESA i l'Ajuntament d'Arenys de Mar per a l'edició del llibre d'història del Mont Calvari en què, segons diu la notícia de Vilaweb, i a la pàgina web de l'Ajuntament d'Arenys de Mar, aportareu 6.000 euros i us convertireu en els patrocinadors de la publicació.
Són d'agrair accions com aquesta perquè deixen entreveure un panorama més optimista on no tot són negocis i afers econòmics sinó que també hi ha lloc per a la cultura, que no es tracta tant d'un entreteniment sinó del sosteniment d'una societat, d'un país.
Aprofito l'avinentesa per demanar-vos informació sobre la posició de la vostra empresa, en el litigi que hi ha per solucionar l'accessibilitat a peu entre les poblacions d'Arenys de Mar i de Munt, en el punt d'accés de la carretera C-61 a l'autopista C-32.
D'acord amb la resposta que el Síndic de Greuges de Catalunya ens va donar a la nostra consulta (expedient núm. 3765/2005), la solució passa per un acord entre els dos ajuntaments, el Departament de Política Territorial i Obres Públiques i l'empresa concessionària ACESA.
Tinc coneixement del posicionament dels dos ajuntaments i em consta la voluntat de l'esmentat Departament, de millorar l'encreuament existent. Desconec però la vostra opinió i predisposició a trobar una solució perquè els vilatans dels dos Arenys puguem recuperar la connexió a peu que vàrem perdre amb la construcció de l'autopista C-32 que en teniu la concessió administrativa.
Us agrairia tinguéssiu l'amabilitat d'informar-me en quina situació es troba aquest afer perquè els vilatans puguem entendre si la solució està pròxima o bé encara va per llarg. Confio en la sensibilitat de les administracions públiques implicades i la d'ACESA perquè els arenyencs puguem desplaçar-nos a peu, ben aviat, entre les nostres poblacions.

Ben cordialment,
Xavier Febrer i Claveras