dilluns, 17 d’abril del 2006

Pla Especial d’ordenació del centre històric

Fins al dia 15 de maig hi ha temps per presentar-se al concurs públic que l’Ajuntament d’Arenys ha iniciat per contractar la redacció d’un projecte de Pla Especial d’ordenació del centre històric d’Arenys de Mar. L’import total és de 48.000 euros i el plec de clàusules que regeixen el concurs es pot trobar al web de l’Ajuntament.
D’una lectura molt per sobre que n’he fet, he volgut subratllar dos aspectes. En primer lloc i no pas més important, els criteris base per a l’adjudicació i, en segon lloc, les prescripcions tècniques per la redacció dels treballs del Pla Especial, que haurà de tenir en compte l’empresa adjudicatària.
Haig de suposar que en un moment polític com l’actual en que el govern municipal no compta amb la majoria absoluta, aquestes prescripcions tècniques s’han consensuat i al mateix temps hauran estat avalades, sinó suggerides, per l’actual Comissió del Pla Especial de Protecció del Patrimoni d’Arenys de Mar (PEPPA). Suposo doncs que tant la gent de Salvem Arenys com d’Arenys Sostenibles n’està informada i han vist amb bons ulls els elements que hauran de tenir-se en compte en la redacció del Pla Especial d’ordenació del centre històric de la nostra vila.
Caldria ser molt prudent i recordar què està passant en moltes administracions públiques quan parlem d’estudis que, de manera més o menys alegre, s’han iniciat i han anat a parar en un calaix. No sé si això és el cas de l’estudi sobre la situació cultural d’Arenys que amb l’ajuda de la Diputació de Barcelona, el nostre Ajuntament va encarregar i després d’un any i mig ningú en sap res. Segons sembla l’equip de govern no n’és culpable però qui se’n fa responsable?
Animo la gent que hi entén una mica, a que es miri el plec de clàusules tècniques d’aquest concurs i si coneix alguna empresa de confiança que els engresqui a presentar la seva proposta.
Hem celebrat la Pasqua i la següent parada és l’estiu. Tenim dos mesos ben bons de feina. No els deixem perdre!

1 comentari:

Ramon Vinyes ha dit...

Xavier,
aquest és un treball impulsat pel PSC que no és l'estudi ni el catàleg del PEPPA(Pla de Protecció del Patrimoni). Es tracta d'ordenar el nucli urbà: zones de vianants, mobiliari urbà, densitat i dimensions dels habitatges, l'enjardinament,...el paisatge urbà, els aparcaments i tipus,... és com un pla general a la mida del casc urbà on es tenen en compte els elements d'urbanització, embelliment i de "vivència". Hi ha a part un altre estudi pel Patrimoni ...o hi hauria d'haver.