diumenge, 23 d’abril del 2006

Política de proximitat

L’equip de govern municipal d’Arenys de Mar continua demostrant que és incapaç de mantenir una relació estable i pròxima amb la ciutadania en general. No és una cosa que ens vingui de nou coneixent el perfil de la majoria de regidors i regidores que el conformen. Mai han estat unes persones que hagin destacat per ser presents en ambients diferents als que se senten identificats i això en política no és bo.
S’acosta l’estiu i ja es va notant que els arenyencs tenim ganes de sortir al carrer i retrobar-nos amb els amics amb qui no freqüentem tant durant l’hivern, però que en canvi coincidim en les festes tradicionals de la població. Ens hi acostem i encara estem immersos en la ressaca de la nit de naps. Encara es respira aquesta rivalitat entre un bon grup de joves i els responsables polítics. És cert que no es tracta de tots els joves però sí d’una bona colla que acostuma a col·laborar i dinamitzar les festes locals.
El toc de sortida serà d’aquí un parell de mesos, amb la nit de Sant Joan, i ja de seguida arribarà la Festa Major en honor de Sant Zenon. Cal preparar bé les festes i procurar que hi participi tothom. També els joves.
Però els problemes de proximitat de l’actual govern municipal no s’acaben amb els joves. També els menys joves tenim problemes per sentir-nos escoltats i atesos. M’arriben queixes de veïns que presenten instàncies al Registre Municipal i no reben mai resposta. D’altres ho fem més de paraula i no en deixem constància, o bé ho escrivim i la manca de resposta efectiva fa que ens haguem de repetir força.
Quantes vegades no he demanat poder conèixer com ha acabat el tema de l’estudi de la realitat cultural d’Arenys? Sempre m’han donat llargues i encara estem en això. Semblava que hi havia una resposta per part de l’empresa encarregada d’estudiar-ho però que no acabava d’agradar al responsable de Cultura d’Arenys (així m’ho va manifestar). L’inici d’aquest estudi va ser l’excusa per no avançar en el compromís que varen assumir el regidor de Cultura i el mateix Alcalde, durant el debat cultural del divendres 5 de març de 2004, d’estudiar la creació d’un “Consell de Cultura”. Calia obtenir resultats. Però on són aquests resultats?
Fa un parell d’anys vaig proposar a la regidora de Participació Ciutadana organitzar una mostra d’entitats arenyenques perquè a més de reconèixer el treball que estan fent, tinguessin l’oportunitat de donar-ho a conèixer a tota la població. Ara quan veig que els pobles més grans i també els més petits que el nostre organitzen aquestes mostres, em dol pensar que amb aquest govern no ho podrem veure. Probablement perquè no els interessa.
La conclusió que arribes és que només interessa quedar bé amb els propis i anar vivint de la “rifeta”. L’equip de govern sap que disposa d’un bon suport entre la població però a mi em sap greu que no puguem avançar més en compromís social i créixer com a persones i com a societat. Ja se’n fan de coses però no hi ha cap guió establert. Una improvisació rere l’altra i anar deixant esquerdes per tot arreu. És una política d’anar fent bullir l’olla.