dimecres, 26 d’abril del 2006

L'univers de la seda i la blonda

Aquest diumenge 30 d'abril coincidint amb la trobada de puntaires, el Museu d'Arenys de Mar inaugura l'exposició L'univers de la seda i la blonda. La mostra es podrà visitar fins al 26 de juny. L'exposició tracta la producció de la seda al nostre país i la seva relació amb la realització de les puntes, i s'ha realitzat en col·laboració amb el Col·legi d'Art Major de la Seda. Paral·lelament, a la Riera, l'Associació de Puntaires Flor d'Alba organitzarà diumenge, des de les 10 hores, la 12a Trobada de Puntaires. Més de 300 puntaires, vingudes d'arreu de Catalunya però sobretot del Maresme i del Barcelonès, s'hi donaran cita.
Fins aquí el que es pot llegir al web de l'Ajuntament d’Arenys de Mar, on podeu entrar-hi per
continuar ampliar la informació d’aquesta notícia.
A totes les persones que em llegiu des de fora d’Arenys, us convido a que ens visiteu i tingueu l’oportunitat, si no ho heu fet encara, de visitar un Museu ric en puntes que enorgulleix als arenyencs i encisa els visitants. A més podreu presenciar la trobada de puntaires i comprovar l’art que generen les seves mans. I pels arenyencs i arenyenques que fa temps que no han entrat al Museu, és aquesta una bona ocasió per refrescar la memòria i reviure el plaer d’observar la bellesa de la punta.
Cal felicitar l’empenta de la directora del Museu, la Neus Ribas, que ha convertit un estàti
c patrimoni en una joia dinàmica al voltant de l’art de la punta. Els museus ja no són magatzems immòbils ben endreçats sinó que s’han convertit en punt de referència cultural, d’un món canviant que no perd el tradicional patrimoni de la nostra vila. No és possible afirmar que ja hi hem estat perquè el Museu es renova contínuament i la seva aportació cultural és variada.
Aprofitem tots plegats per gaudir d’un diumenge de puntes, d’un diumenge de cultura.